INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Tarlós: Nem kell a metró leállítására számítani

Infostart / InfoRádió
A korábbi városvezetés hagyatéka következtében szükségállapot közeli helyzetben van a fővárosi tömegközlekedés - közölte a főpolgármester. Tarlós István hozzátette: idén 500 millió forintot biztosít a főváros a 3-as metró infrastruktúrájának javítására

Tarlós István szerint jelenleg csak állagmegóvási munkálatokra és az üzembiztonság garantálására van lehetőség a 3-as metrószakaszon. A főpolgármester hozzátette: nem kell a metró leállítására számítani.

A városvezető hangsúlyozta: 2012-ben az üzembiztonságot garantáló intézkedéseket tudják megtenni, ezek során az elsődleges az utasok biztonsága. Hangsúlyozta, hogy nem "bagatellizálják el" a 3-as metró problémáját, a vonal nagyon leromlott állapotban van, a teljes felújítás megkezdése azonban 2013-ban nem lehetséges.

Úgy vélte, a "Demszky-hagyaték" miatt "szükségállapotszerű" helyzet jött létre Budapesten. Kifejtette: a 4-es metró első szakaszának költségeiből megoldhatták volna többek között a 3-as metró teljes felújítását.
Idén 500 millió forintot biztosít a főváros a 3-as metró infrastruktúrájának javítására, ebből egyebek mellett 600 méter hosszan kicserélik a legrosszabb állapotú vágányokat - jelentette be.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója azt mondta, elképzelhető, hogy több átmeneti intézkedést meg kell hozni, így sebességkorlátozásokat és járműkivonásokat is, hogy az üzembiztonságot fenntartsák. Hozzátette: egyre többet kell a metróvonalra költeni és egyre nagyobb kockázattal működik a 3-as vonal.

Szombaton a hármas metró teljes pályaszakaszának felülvizsgálatát rendelte el Tarlós István, ennek eredménye heteken belül meglehet.


A címlapról ajánljuk