eur:
393.79
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Obama stábja segíthet az MSZP-nek - lapszemle

A Népszabadság szerint Obama kampányszakértőivel dolgozhat az MSZP, míg a Napi Gazdaságban arról olvashatnak, hogy a szállodák nemzeti védjegyrendszerét egyébként a magyar szállodaszövetség dolgozhatja ki.

Nincs kizárva, hogy Barack Obama amerikai elnök kampánystábjának szakértői segítik majd az MSZP felkészülését a következő választásokra - írja a Népszabadság MSZP-s forrásokra hivatkozva. A lap úgy tudja, Mesterházy Attila pártelnök az elmúlt napokban tett amerikai körútján találkozott az Obama-stáb több prominens tagjával, akikkel a lehetséges jövőbeni együttműködésről egyeztetett.

A szállodások baja az, hogy a Malév csődje miatt kevesebb repülőjárat érkezik Budapestre, a fapadosokkal pedig az "olcsó turisták" jönnek a városba - írja a Napi Gazdaság. A hazai szállodák nemzeti védjegyrendszerét egyébként a magyar szállodaszövetség dolgozhatja ki, a szervezet által működtetett európai hotelstars minősítő rendszerhez kapcsolódóan.

Az Indexen az olvasható, hogy Kispesten átadták Budapest első közterületi közösségi kertjét, ahol a parcellák tulajdonosai saját maguknak nevelhetnek bármilyen zöldséget, gyümölcsöt, ami elfér a pár négyzetméteres földdarabon. Az idehaza is egyre népszerűbb városi kertészkedés azon kívül, hogy egyszerű, nem jár nagy anyagi áldozattal, az ökotudatos életre való nevelést is segíti.

Miközben az ingatlanpiac fénykorában gyakorlatilag bármit el lehetett adni a lakásra vágyó vevőknek, ma már egyre több az olyan ingatlan, ami senkinek sem kell, de legalábbis sokszor éveket kell várni arra, hogy végre valaki - nyomott áron - megvegye - írja a Pénzcentrum.hu. A portál ezen eladhatatlan lakástípusokat gyűjtötte össze.

A Portfolio.hu szerint régen féltek már ennyire az aranytól a spekulánsok. 2008 decembere, azaz a nagy válság óta a legalacsonyabbra süllyedt a spekulatív szereplők körében a nettó arany vételi pozíciók száma. Mindez amellett van így, hogy a makrogazdasági környezet és egyéb feltételek továbbra is támogatnák az arany árfolyamának emelkedését. Az arany gyengélkedése az ezüstöt is magával rántotta, amelynek piacán a spekulatív szereplők pozíciózárási hulláma szintén látványos.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×