eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

TÁRKI: A kormánypártok vezetnek, a Jobbik előre törése megtört

A támogatottságot tekintve a kormánypártok továbbra is jelentős előnnyel vezetnek a többi parlamenti párt előtt. A pártok népszerűsége általában véve az év eleji képet mutatja, míg a Jobbik népszerűsége az elmúlt bő félévben kis lépésekben csökkenni látszik - derül ki a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet áprilisi pártpreferencia-kutatásából.

Az ezer felnőtt megkérdezésén alapuló, április 11. és 18. között végzett reprezentatív kutatás megállapítja, hogy az áprilisi eredmények nagyban egyeznek az év elején tapasztaltakkal.

Az elmúlt hónapokban némi ingadozás mellett a Fidesz-KDNP és az MSZP szinten maradt, a Jobbik támogatottsága viszont az elmúlt hónapok időleges növekedése után az elmúlt évi szintre csökkent. A kis pártok támogatottsága ugyanakkor enyhén nőtt.

A Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népességen belül áprilisban 21 százalék, a szocialista párté 13 százalék, míg a pártszimpátia tekintetében bizonytalanok vagy titkolózók aránya lényegében változatlan, 45 százalék. A pártválasztók körében a Fidesz-KDNP támogatottsága 39 százalék, az MSZP-jé 25 százalék.

A másik két parlamenti frakció pártjai közül a Jobbik a teljes népességen belül 9 százalékon, az LMP pedig 5 százalékon áll, míg a pártválasztók között a Jobbiknak 16 százalék, az LMP-nek pedig 10 százalék a támogatottsága. A Demokratikus Koalícióra a teljes népesség 3 százaléka voksolna áprilisban, a pártválasztók körében 6 százalékos a táboruk.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×