eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Az idei első charterjáratokat fogadta a sármelléki repülőtér

Hévízi, sárvári, zalakarosi és balatoni szállodákba hozott vendégeket a Lufthansa idei első, Sármelléken szombaton landolt charterjárata, fedélzetén 95 utassal.

A repülős hagyományoknak megfelelően tűzoltóautók vízsugara alatt gördült be a terminálépület elé szombaton kora délután az első, berlini köztes leszállással Hamburgból érkezett chartergép. A Boeing 737-500-as gépen 95 német vendég érkezett a hévízi Mutsch Ungarn Reisen Kft. szerződésével mostantól november 10-ig üzemeltetett Lufthansa-járatok első gépével.

A Hévíz-Balaton Airport néven újranyitott repülőtér a tulajdonos sármelléki és zalavári önkormányzatok területén, de március végétől a hévízi önkormányzat 100 százalékos tulajdonában lévő kft. üzemeltetésében működik.

Papp Gábor (Fidesz-KDNP), Hévíz polgármestere az első járat érkezése alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta: sok erőfeszítésre volt szükség ahhoz, hogy újból megnyithassák a repteret. A Mutsch Ungarn Reisen és a Lufthansa kooperációja adja az alapot a működéshez, a cél pedig az, hogy egy-két éven belül a Nyugat-Dunántúl repülőterévé váljon a sármelléki leszállóhely.

Hozzátette, hogy a repülőtér -, amely a remények szerint néhány éven belül gazdasági eredményeket is fel tud majd mutatni - lehetőségeket biztosít Hévízen kívül az egész Balaton térségének. A hévízi önkormányzat önmagában nem tudná a működtetés anyagi feltételeit előteremteni, de megfelelő kormányzati szakmai segítséggel biztos az üzemeltetési háttér - jelentette ki.

Az MTI kérdésére Papp Gábor elmondta: az idei repülési szezonban a Lufthansa heti négy charterjáratán kívül további 11 németországi járat indulása biztos, ez utóbbiakat a korábbi évekhez hasonlóan a német Salamon Reisen üzemelteti.

Josef Mutsch ügyvezető, a Lufthansa szerződött partnereként az MTI-nek azt mondta: a korábbi évektől eltérően idén nemcsak októberig, hanem november 10-ig érkeznek négy német városból járatok. A Hamburg-Berlin közös járat után szombaton délután Düsseldorfból és Frankfurtból érkezik még gép, s most már nemcsak kéthetenként, hanem minden szombaton elérhetővé válik a négy német nagyváros Sármellékről.

Várakozásai szerint az idei németországi charterekkel ide érkező vendégek mintegy 120 ezer éjszakát tölthetnek el a nyugat-magyarországi régióban. Az eddig többnyire Hévízre, Zalakarosra és Sárvárra szervezett útjaikat ebben az évben már balatoni szállodák kínálatával is bővítették - tette még hozzá.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×