eur:
393.83
usd:
368.04
bux:
65862.51
2024. április 23. kedd Béla

Az autók negyedét későn törlesztik - lapszemle

A 3,5 milliós magyarországi autóállományból 600 ezer érintett valamilyen hitel- vagy lízingszerződésben, a tulajdonosok közül pedig 150 ezren rendszeresen késnek a törlesztéssel, mert a gyengülő forint miatt egyre magasabbak lettek a törlesztőrészletek - mondta a Népszabadságnak a Magyar Lízingszövetség főtitkára.

Lévai Gábor a lap szerdai számában ismertette: a késve vagy egyáltalán nem fizetők aránya mind a vállalati, mind a lakossági szegmensben emelkedett, aminek oka többek között az, hogy a portfólió 90 százaléka svájcifrank-alapú. Évente 25 ezer autótól kénytelenek megválni a tulajdonosok vagy bérlők, s ez a szám várhatóan nőni fog.

A leadott autók a főtitkár szerint nehezen értékesíthetőek, mert a fizetésképtelen ügyfelek az utolsó hónapokban már inkább csak tankolásra költenek, kevésbé vigyáznak a kocsikra, nem szervizelik, emiatt ezek a járművek korukhoz képest leromlott állapotúak.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy a külföldi használt autók törvénysértő kereskedelme egymilliárdos kárt okozott. A lap szerint az adóhivatal csaknem ötven büntetőeljárást kezdeményezett az utóbbi időszakban azokkal a csalókkal szemben, akik nem fizették meg az adót a külföldről behozott autók után.

Közeledik a budapesti melegolimpia - közli az Index. A portál információi szerint Berlin másságát nyíltan felvállaló főpolgármestere néhány hónapja levélben emlékeztette Tarlós István főpolgármestert a jövő júniusi budapesti melegolimpiával kapcsolatban arra, hogy elődje, Demszky Gábor támogatta a rendezvényt.

Bár a pénzintézetek egyelőre visszafogottan kommentálták az önkormányzatok finanszírozásával kapcsolatos új törvényeket, a fejlesztési kényszer miatt van jövője az önkormányzati hitelnek - írja a Napi Gazdaság.

A Portfolio.hu szerint az idei év egyik legnagyobb nyertese a mezőgazdaság és a termőföldpiac volt. Az árak folyamatosan emelkedtek, az érdeklődés pedig rendkívüli mértékben megnövekedett a hosszú távú és biztonságos befektetést keresőknek köszönhetően a termőföldpiacon. A termék ugyan sok szempontból körülményes, a benne rejlő potenciál mégis vonzza a befektetőket.

Jövőre öt pihenőnappal nyújtják meg az ünnepi hétvégéket - igaz, ezeket előbb-utóbb le is kell dolgozni - közli a várható munkaszüneti napokról készített összeállításában a Pénzcentrum.hu. Az idei, hétköznapra eső ünnepnapokban szűkölködő esztendő után igazi felüdülés, hogy 2012-ben csak egy olyan ünnep lesz, amelyik hétvégére esik, ez pedig az év első napja. Így jövőre pihenéssel tölthetünk nyolc hosszú hétvégét is.

Hanganyag: Sigmond Árpád

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×