eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

PSZÁF: jó erkölcsbe ütközik a gyorshajtási bírság elleni biztosítás

A jó erkölcsbe ütközőnek tartja a gyorshajtási bírság elleni biztosítást a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.

A szervezet felfüggesztette a Közlekedési Biztosító Egyesülete (KÖBE) termékének terjesztését, azt legkésőbb év végéig át kell dolgozni.

A termék - a bírságot átvállaló - szolgáltatása révén a közigazgatási bírságra, mint jogintézményre vonatkozó jogszabályi rendelkezések nem érvényesülhetnek teljes körűen. A biztosító szolgáltatása aláássa a sebességtúllépés miatti bírság büntető, megelőző - a társadalomra veszélyes magatartásoktól való tartózkodásra ösztönző - szerepét is - áll a közleményben.

Miután a termék nyilvánvalóan a jó erkölcsbe ütközik, ezért jogszabálysértő. A biztosítási törvény a PSZÁF számára mérlegelést nem tűrő módon írja elő: ha a felügyelet egy biztosítási termék terjesztése során megállapítja, hogy a konstrukció jogszabálysértő, köteleznie kell a biztosítót a jogszabálysértés megszüntetésére.

A KÖBE illetékese az MTI kérdésére elmondta, hogy a határozatot tudomásul veszik és határidőre átdolgozzák a terméket.

Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×