INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

A BKV vezérigazgatója aláírta a kollektív szerződés felmondását

Infostart / InfoRádió
A Fővárosi Közgyűlés utasítására és a BKV Igazgatóság ezt megerősítő döntése alapján Várszegi Gyula vezérigazgató november 30-án aláírta a BKV kollektív szerződésének felmondását.

A kollektív szerződés 15/a pontja értelmében a szerződést bármelyik fél három hónapos határidővel felmondhatja a másik félhez címzett írásbeli nyilatkozattal, melyben a felmondás okát írásban közölni kell. Ennek megfelelően Várszegi Gyula a BKV vezérigazgatója a 2010. január 19. napján megkötött, határozatlan időre szóló kollektív szerződést három hónapos határidővel 2011. november 30-án felmondta, és a felmondást megküldte a BKV szakszervezeteinek - írta közleményében a közlekedési vállalat.

A felmondás indoklásában az szerepel, hogy a kollektív szerződés olyan rendelkezéseket tartalmaz, amelyek a BKV kiélezett anyagi helyzete, a működés finanszírozásának hiánya miatt nem tarthatóak fenn, illetve olyan juttatásokat is, amelyek a társaság gazdasági erejét meghaladják, teljesítménnyel alá nem támasztott költséget jelentenek.

A BKV célul tűzi ki, hogy a hatályos kollektív szerződésnél korszerűbb, a bekövetkező munkajogi változásokhoz is igazodó újat kössön.

A címlapról ajánljuk