eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Szélvihar vet véget a kánikulának

Pénteken még a több mint 60 éves melegrekord dőlt meg Budapesten, szombaton már záporok és a szélvihar frissíti fel a levegőt. Vége a kánikulai melegnek, és kissé változékonyabb lesz az időjárás.

Heves zivatarokra és komoly szélviharra kell számítani szombat késő délutántól a Dunántúlon az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A széllökések sebessége 100 kilométer/óra körül is lehet.

Szombat délutántól ugyanis egy hidegfront ér el bennünket, így a Dunántúlon élők fellélegezhetnek, ott ugyanis erősen megnövekszik a felhőzet és késő délutántól egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. Heves zivatar is valószínű, jégeső, felhőszakadás és viharos kifutószél kíséretében - figyelmeztet az Időkép.hu.

Szombaton élénk, főként a középső területeken időnként erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet, majd késő délutántól a Dunántúlon a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és zivataroktól függetlenül is erős, a Kisalföldön helyenként vihar

Az esti óráktól a front fokozatosan tolódik majd kelet felé, vasárnap reggelig a középső területeken és délen, nagyjából a Budapest-Baja vonal mentén és északkeleten számíthatunk további záporokra, zivatarokra. A szelet a Dunántúlon erős, időnként viharos lökések kísérhetik, míg keleten mérsékelt marad a légmozgás.

A minimumok nyugaton 14 és 17, keleten 17 és 22 Celsius-fok között várhatóak. Napközben északnyugaton és délkeleten számíthatunk több napsütésre, az ország középső harmadán több lesz a felhő, és az Északi-középhegység térségében zápor, gyenge zivatar is kialakulhat. Lassan csendesedik a szél és mérséklődik a meleg: nyugaton 22 és 26, keleten 25 és 30 fokkörül alakul a hőmérséklet.

Megszűnik a kánikula, és ezt követően kissé változékonyabb lesz az időjárás, nyugaton olykor szeles, felhős lesz az idő, keleten továbbra is nyárias időre számíthatunk.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×