eur:
404.67
usd:
374.17
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Pontosította nyilatkozatát Pálffy István

Pontosította a szolidaritási adóról szóló korábbi nyilatkozatát a kereszténydemokrata Pálffy István. A politikus semmilyen egyeztetést nem tart szükségesnek az ügyben.

A kereszténydemokrata Pálffy István még szerdán mondta a Klubrádiónak, hogy elhangzottak olyan javaslatok a kormánypártok képviselőinek beszélgetésein, hogy ideiglenes jelleggel szolidaritási adót vezetnének be, mivel az egykulcsos személyi jövedelemadó miatti kiesést kompenzálni kell.

Erre Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a TV2-nek a következőképpen reagált: "Ez egy fantázia kategória, amiről a képviselő úr beszélt."

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a kormány kitart az egykulcsos személyi-jövedelemadó mellett, mint mondta: Magyarországon a foglalkoztatás-növelés és a gazdasági növekedés egyik sarokköve az egykulcsos adórendszer.

Az LMP azonban Pálffy István nyilatkozatára hivatkozva úgy látta, hogy a kormánypártok is kezdik belátni, hogy az egykulcsos adórendszer bevezetése súlyos károkat okozott az országnak, így az ellenzéki párt azt javasolta, hogy induljon egyeztetés a parlamenti pártok között egy igazságos és fenntartható adórendszer bevezetéséről.

Minderre reagálva Pálffy István a távirati iroda kérdésére sikeresnek nevezte az egykulcsos adórendszert és leszögezte: szó sincs arról, hogy a szolidaritási adó bármiféle politikai alakot öltött volna, vagy javaslat lenne.

A kereszténydemokrata frakciószóvivő azt mondta: azok a beszélgetések, amelyekre korábban hivatkozott, általában vetették fel, hogy vannak olyan helyzetek, amikor ideiglenesen lehet bizonyos csoportokat szolidaritási adó megfizetésére kérni. Az ügyben kerestük a képviselőt, ám nem értük el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 28. 17:53
×
×
×
×