eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Áll a bál: így nem kell a BKV-nak a Köki

A BKV továbbra sem veszi át a Kőbánya-Kispesti buszvégállomást. A szerződés szerint a csomópontot átalakító beruházónak kötbért kell fizetnie a késlekedésért.

Még mindig alapvető utas- és forgalombiztonsági hiányosságok tapasztalhatók a kőbánya-kispesti autóbusz-végállomáson így továbbra is ideiglenes forgalmi rend marad érvényben a csomóponton - írja a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV közös közleményében.

A közlekedési társaság szerint a KÖKI Terminál beruházójának, az R-Co Zrt-nek a szerződésben vállaltak szerint mára biztosítania kellett volna többek között egy forgalomtechnikai buszpróba lehetőségét, illetve a buszvégállomás működéséhez szükséges feltételeket.

Ezzel szemben a végállomás burkolata nem készült el időben, a peronokon még mindig állványok és felhalmozott építési anyagok találhatóak és a csomópontra vezető gyalogos- és közutak sem készültek el maradéktalanul, így a végállomás alkalmatlan az utasforgalom lebonyolítására.

A csomóponton bevásárlóközpontot építő cég augusztus 24-edikére vállalta, hogy átépíti a metróvégállomást és új buszvégállomást alakít ki. A Budapesti Közlekedési Központ azonban már kedden közölte, hogy határozatlan időre meghosszabbítja a vágányzárat a 3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest végállomás között, a kivitelezés csúszása miatt. A szerződés alapján így a kivitelezőnek kötbért kell fizetnie a BKV-nak.

Az InfoRádió felkereste Bus Mariannt, a cég kommunikációs igazgatóját, ám ő csak annyit mondott, hogy a folyamatban lévő ügyről egyelőre nem tud részletes információkkal szolgálni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×