eur:
404.81
usd:
374.33
bux:
74276.71
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Gyurcsányék ellen vallott Kocsis István - lapszemle

Kocsis István, az MVM volt vezetője Gyurcsány Ferencre, Szilvásy Györgyre és Kóka Jánosra tett terhelő vallomást - értesült a Magyar Nemzet. A Népszabadság azt írja, rövidtávon az Európába érkező olcsó ukrán búza törheti le az árakat.

A Magyar Nemzet úgy tudja, Kocsis István, a Magyar Villamos Művek korábbi és a BKV jelenlegi vezetője Gyurcsány Ferencre, Szilvásy Györgyre és Kóka Jánosra tett terhelő vallomást. A villamos műveknél hűtlen kezeléssel gyanúsított Kocsis István szerint az állami cégnél nem ő, hanem az ellene fellépők okoztak több százmilliárdos vagyoni hátrányt.

A Magyar Hírlap szerint szeptembertől visszaállítja a kormány a közigazgatási alapvizsgát, amelynek költségeit a versenyvizsgával szemben a munkáltató állja. Az alapvizsgák fő célja, hogy az eltérő iskolai végzettséggel rendelkező köztisztviselők, ügykezelők a munkájuk ellátásához szükséges általános közigazgatási ismereteket megszerezzék.

A Népszabadság azt írja, hogy rövidtávon az Európába érkező olcsó ukrán búza törheti le az árakat. A lapnak Pótsa Zsófia, a Gabonaszövetség főtitkára arról számolt be, hogy az uniós kereskedők júliusban mintegy kétmillió tonna, harmadik országokból, Ukrajnából származó termény importjára igényeltek engedélyeket tonnánként 12 eurós, kedvezményes vám mellett.

Az Index egy helyi lapot idézve arról számol be, hogy szállodát építene Győr belvárosában Princz Gábor egykori Postabank-vezér. Princz Gábor nem most vág először szállodaépítésbe, Szentgotthárdon már van egy hotelje, néhány évvel ezelőtt pedig már egy orfűi projektbe is belevágott, végül azonban kiszállt a háromcsillagos wellness-szálló építéséből. A pénzintézet egykori elnök-vezérigazgatóját az ügyészség hűtlen kezeléssel vádolta, a Postabank vagyonvesztése miatt. A per csaknem tizenegy évig húzódott, a jogerős ítélet két éve született meg: Princz 3,6 milliós pénzbüntetést kapott.

A Napi Gazdaság szerint öngólt rúgott az önkormányzati rendszer átalakítását tervező kormányzat az év elején, amikor lekéste azt a határidőt, amíg Brüsszelnek jelezni lehetett volna, hogy a fejlesztési pénzek szétosztásánál nem a regionális területi elvet kívánja a jövőben alkalmazni, hanem a megyéket teszik meg szervezeti egységnek. Így ugyanis hiába teszi lényegében egyetlen feladatául a megyéknek a területfejlesztést az új önkormányzati törvény, helyben csak az állami területfejlesztési források szétosztásáról tudnak majd dönteni, miután az uniós pénzek csatornázása így továbbra is a Regionális Fejlesztési Tanácsok hatásköre marad.

Az idei évtől az üdülési csekket a Széchenyi Pihenő Kártya váltja majd fel a cafeteria rendszeren belül. A Portfolio.hu utánajárt, hogy hol tart a kibocsátási folyamat, hogyan nőhet a SZÉP kártyák piaca, és összességében mekkora díj- és jutalékbevételhez juthat az OTP az új cafeteria-elemből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Bejelentette az MNB: január 1-jétől 10%-os önerővel vehetünk fel zöld lakáshitelt

Bejelentette az MNB: január 1-jétől 10%-os önerővel vehetünk fel zöld lakáshitelt

A Portfolio szeptemberi piaci értesülésének megfelelően jövőre már a forgalmi érték 90%-áig lehet majd lakáshitelt felvenni a zöld lakóingatlanokra, praktikusan minden új építésű lakásra. Erre eddig csak a 41 év alatti első lakásvásárlóknak volt lehetőségük idén év eleje óta, energetikai besorolástól függetlenül. Emellett egységesen 60%-ra emelkedik a jövedelemarányos törlesztőrészlet a zöld lakáshitelek esetében, így a 600 ezer forint alatti jövedelműek is magasabb törlesztőrészletet vállalhatnak. Minderről friss Makroprudenciális jelentéséhez kapcsolódóan adott most hírt az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×