eur:
404.35
usd:
373.76
bux:
74410.22
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Gazdaságfejlesztési alapot javasol az MSZP

Az MSZP azt szorgalmazza, hogy a kormány hozzon létre gazdaságfejlesztési alapot az állami kezelésbe vont magánnyugdíjvagyonból.

Józsa István országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: továbbra sem értenek egyet a magánnyugdíjpénztárak vagyonának államosításával, ami a szocialisták szerint jogtalan lépés volt, de ha már az visszavonhatatlanul megtörtént, a pénzt nem szabad "elkótyavetyélni", hanem a gazdasági növekedés beindítására kell fordítani. Ehhez ugyanis - jegyezte meg - többletforrás kell.

A gazdasági bizottság MSZP-s alelnöke szerint a második negyedévi GDP-adatok, azaz a gazdaság stagnálása miatt új költségvetésre és új adótörvényekre van szükség.

Hanganyag: Windisch Judit

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Írásba adta a kormány: a fiataloknak járna az 5% alatti kamatozású lakáshitel

Írásba adta a kormány: a fiataloknak járna az 5% alatti kamatozású lakáshitel

„Szükség van új kollégiumok építésére és a fiatalok számára kedvezményes, 5%-os kamatozású lakáshitelre” – fogalmaz a hétfőn megjelent Nemzeti Konzultáció egyik válaszlehetősége. Ez alapján a bankok - elsőként a Portfolio által megírt - kezdeményezésének megfelelően kifejezetten a fiatalok számára tennék elérhetővé önkéntes banki vállalás alapján az 5% alatti THM-mel bíró piaci kamatozású lakáshiteleket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 28. 11:20
×
×
×
×