eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör

Megvannak a Duna Régió Stratégia első projektjei

A kormány szerdai ülésén határozatot fogadott el a Duna Régió Stratégia (DRS) első 23 projektjének kiírásáról, emellett döntött Magyarország részvételi szándékáról a 2013-as washingtoni Smithsonian Folklife Festivalon, valamint jelentéseket hallgatott meg a többek között a Nemzeti Reformprogram állásáról - közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: a kormányhatározatban szereplő 23 DRS-sel kapcsolatos projektek többek között kiterjednek a Duna apállyal kapcsolatos szabályozására, a Duna-menti erdei iskolák felújítására, vagy a folyó mentén haladó gyorsvasutak kiépítésére is. A projekteket a magyar szakminisztériumok írják majd ki és azok Európai Uniós támogatással valósulnak meg.

Az államtitkár elmondta: a kormány döntött arról is, hogy Magyarország részt kíván venni a 2013-as washingtoni Smithsonian Folklife Festiválon, amely a kormány szerint kiváló alkalom lehet a magyar mezőgazdaság, a néphagyományok és a magyar termékek bemutatására egy több mint egymillió ember által látogatott fesztiválon.

A részvétel előkészítéséhez szükséges 300 millió forint elkülönítéséről is döntött a kormány, a fennmaradó 170 millió forintot pedig a fesztivál szervezői állják - mondta el Kovács Zoltán.

Az államtitkár hozzátette: a kormány ezek mellett jelentéseket hallgatott meg a Nemzeti Reformprogram alakulásáról, a járási rendszer kialakításának folyamatáról és a verespataki bányatevékenység helyzetéről is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×