eur:
387.02
usd:
358.85
bux:
68994.4
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Bővítenék a honvédségi létszámkeretet

A Magyar Honvédség létszámának megemelését kezdeményezte a vonatkozó országgyűlési határozat módosításával a honvédelmi miniszter. Hende Csaba javaslata a szaktárca számításai szerint mintegy 3,8 milliárd forint többletkiadást jelentene a költségvetés számára.

Az előterjesztés szerint a Honvédkórházat és annak 3 ezer dolgozóját a Magyar Honvédség hadrendjébe illesztenék, további 1040 főre pedig egyebek mellett a Szent Korona őrzéséhez, további biztonsági és protokolláris feladatok átvételéhez, egyes logisztikai képességek fejlesztéséhez, a csapatpszichológusi rendszer kialakításához, valamint a házilag készített robbanószerkezetek elleni tevékenység megerősítéséhez van szükség.

Címlapról ajánljuk

Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Az ausztriai egészségügyi ellátás drámai helyzetének oka elemzések szerint az érvényben lévő "kétosztályos" rendszer. Ebben a betegek maguk dönthetnek arról, hogy a biztosítóval szerződésben álló orvosokat választják (Vertragsarzt), vagy pedig az ilyen szerződéssel nem rendelkező, egyfajta magánellátást biztosító (Wahlarzt) orvosok iránt táplálnak nagyobb bizalmat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Taktikai sikert arattak az oroszok Harkivnál, kiderült, miért kellett távoznia Sojgunak – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Taktikai sikert arattak az oroszok Harkivnál, kiderült, miért kellett távoznia Sojgunak – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Megszólalt a kijevi katonai irányítás az harkivi offenzívával kapcsolatban, amelyben elismerték, hogy az oroszok taktikai sikereket értek el a Vovcsanszkért vívott harcban – írja az Ukrajinszka Pravda. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) elemzőház közzétette a szokásos jelentését az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeiről. Ezúttal a Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter távozásának okairól írtak. Szerintük az orosz-ukrán háborúnak jelentős köze volt a tárcavezető távozásához. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×