eur:
401.89
usd:
370.47
bux:
74214.86
2024. október 21. hétfő Orsolya

Katasztrófavédelmi gyakorlat Ferihegyen

Katasztrófavédelmi gyakorlat volt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A gyakorlaton részt vettek a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a polgári védelem, az Országos Mentőszolgálat és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai is.

A repteret üzemeltető Budapest Airport azt közölte: a csütörtöki gyakorlat szerint egy leszállni készülő Boeing gép megcsúszott a futópályán, irányíthatatlanná vált és belecsapódott egy földön guruló Tupoljev Tu-154-es teherszállító gépbe. Azt feltételezték, hogy ennek következtében mindkét repülő kigyulladt, több utas súlyosan megsérült, a gépeken veszélyes rakomány volt, és egy fegyveres légimarsall is a fedélzeten volt.

Hasonló gyakorlatot kétévente kötelező elvégezni a budapesti repülőtéren. A kétórás gyakorlaton a tűzoltóknak valódi kerozintüzet kellett eloltaniuk, a mentősöknek feltételezett sérülteket kellett ellátniuk, a repülőtéri polgári védelem biztosította a helyszínt és a mentést, a reptéri fegyveres biztonsági őrök a magasban köröző rendőrségi helikopter reflektorfénye mellett fésülték át az erdőt állítólagos túlélők után kutatva.

A gyakorlatra be kellett zárni a budapesti repülőteret, akárcsak egy igazi katasztrófahelyzetnél, erről a légitársaságokat korábban már értesítették. A feladatok végrehajtásával elégedettek voltak.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: Észak-Korea már most is nagyon jól keres az orosz–ukrán háborúval

Kaiser Ferenc: Észak-Korea már most is nagyon jól keres az orosz–ukrán háborúval

Az ukrán elnök szerint tízezer észak-koreai katonát vetne be Oroszország a fronton. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádióban azt mondta: Oroszország külföldön is toboroz, az észak-koreaiak jelenlétére azonban egyelőre nincs bizonyíték, de nem is lehet kizárni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×