eur:
389.61
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kötelező lenne legalább két idegen nyelv tanulása

Még több idegen nyelvre, és nem feltétlenül az angolra taníttatná a diákokat az oktatási államtitkárság. Felértékelődik a nyelvvizsga szerepe is.

Minden középiskolában két, a nyolcosztályos gimnáziumokban pedig három idegen nyelvet kell tanítani, ha a kormány és az országgyűlés is elfogadja az oktatási államtitkárság nyelvoktatási stratégiáját.

A Nyelviskolák Szakmai Egyesületének főtitkára, Sipos Ildikó egyetért a javaslattal, és a Gimnáziumok Országos Szövetségének elnöke, Szebedy Tas sem tartja megvalósíthatatlannak az oktatási államtitkárság tervét.

A tervezet szerint a nulladik évfolyamként működő előkészítő osztályokat megszüntetnék, mert drágák és nem váltak be, az egyetemi és főiskolai felvételiket nyelvvizsgához kötnék, a diákokat pedig arra ösztönöznék, hogy ne csak angolt és németet tanuljanak, hanem spanyolt és franciát is.

Sipos Ildikó szerint azonban az angol egyeduralmát nem lehet megtörni, és Szebedy Tas sem hisz abban, hogy a diákok inkább franciát és spanyolt tanulnak majd, csak azért, mert az oktatási államtitkárság ezt javasolja nekik.

Megkérdezett szakértőink ugyanakkor fontosnak tartják, hogy mindenki legalább két idegen nyelven beszéljen. Õk azonban nem a franciát és s spanyolt, hanem az oroszt és a kínait ajánlják a diákok figyelmébe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×