eur:
401.56
usd:
369.92
bux:
74445.31
2024. október 21. hétfő Orsolya

A Mol jelentős akvizícióra képes - lapszemle

A Molnak jelentős, egymilliárd dollárnál nagyobb akvizícióra van lehetősége, ha szükséges, de nem túl sok az eladó, vételre érdemes cég - nyilatkozta Molnár József, a Mol új vezérigazgatója a Napi Gazdaságnak.

A vezérigazgató szerint a Lotos lengyel olajipari vállalatot is megvizsgálják. Rövid távon a Mol előtt álló legnagyobb kihívás az INA - tette hozzá Molnár József, aki szerint elsősorban nem az INA-val kapcsolatos támadásokat kell ezen érteni, hanem azt, hogy az INA-t olyan hatékonnyá kell tenni, mint amilyen akár a Slovnaft, akár a Mol. Az INA-val kapcsolatos támadásokat kommunikációs és belpolitikai csatának nevezi az interjúban Molnár József.

A magyar Waberer's Holding emblémája lesz látható a hétvégi Magyar Nagydíjon a Vodafone által támogatott McLaren Mercedes-csapat mindkét autóján - írja a Népszabadság. A Vodafone közleményére hivatkozva a lap azt közli, hogy ezt a speciális megjelenést a Vodafone és a magyar cég közötti megáll Bonafarm-csoporthoz tartozó Pick logója került fel a McLaren autóinak oldalára.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy örülhet a Nyugati pályaudvar falai közt árusító butikos, mobiltelefonos, szexshopos és még tíz bérlő a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfői ítéletének, amely felfüggesztette egy korábbi jogerős bírósági végzés által elrendelt kilakoltatásukat. Az ügy 2005 óta húzódik, a MÁV pedig tehetetlen.

Az Index arról közöl írást, hogy bezárja hedge fundját Soros György. Bár a milliárdos befektető már korábban visszavonult az aktív befektetési tevékenységtől, fiaival most úgy döntött, felszámolják a Quantum Fundot. Az alap negyven éven keresztül nagyjából 20 százalékos évi átlaghozamot produkált, az elmúlt másfél évben azonban igen gyengén szerepelt. A döntés hátterében vélhetően a befektetési cégekre vonatkozó új, szabályok állnak. A hedge fundok üzemeltetése korábban viszonylag könnyű volt, addig az új szabályok azonban szigorúbbak: be kell őket jegyeztetni a tőzsdefelügyeletnél, és részletes információt kell adniuk működésükről.

A Pénzcentrum.hu-n arról lehet olvasni, hogy befagyasztaná jövőre a kormány a közszférában dolgozók illetményeit. A hírportál által korábban bemutatott rendészeti életpályamodell-tervezet szerint átlagosan 30 százalékkal emelkedne 2014-re a rendőrök, valamint az egyéb fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak illetménye. A 2012. évi költségvetés készítését megalapozó tájékoztatóból viszont egyelőre úgy tűnik, hogy jövőre ebből egy fillért sem látnának a rendőrök. Az orvosok a nettó fizetések duplázódását várják el a kormányzattól. Arra az esetre, ha ezt nem sikerül teljesíteni, kilátásba helyezték, hogy tömegesen elhagyják az országot. Egyelőre az instrukcióban nem szerepel arra vonatkozó utalás, hogy változna az ebben az ágazatban dolgozók bére.

A Portfolio.hu arról ír, hogy Kínába helyezi röntgen üzletágának központját a General Electric, hogy ezzel is megerősítse jelenlétét a kelet-ázsiai ország gyorsan bővülő egészségügyhöz kapcsolódó piacán. Ez lesz a cég első kínai központú vállalkozása, a költözés már megkezdődött. Az amerikai óriásvállalat ágazati vezérigazgatója úgy vélte, hogy a következő 3-5 évben a GE egészségügyi röntgen részlegének a világon eladott termékeiből 20-25 százalék lesz kínai fejlesztésű.

Hanganyag: Szabó Gergõ

Címlapról ajánljuk
Milliók üthetik a markát annak, aki fegyvert ragad a szomszédunkban

Milliók üthetik a markát annak, aki fegyvert ragad a szomszédunkban

A szlovák kormány magasabb fizetéssel és juttatásokkal igyekszik motiválni a szlovák hadsereg katonáit, hogy ne szereljenek le. Az újoncok úgynevezett aktivációs pótlékot is növelni fogják, az egyszeri juttatás összege elérheti a nyolcezer eurót, azaz mintegy hárommillió forintot. A pénzt az arra jogosultak közvetlenül munkába állás után kapják meg, ezenfelül fizetett pihenőnapokat is igényelhetnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz napja van a forintnak

Rossz napja van a forintnak

A múlt hét második felében erősödni tudott a forint, rövid időre át is vitte a 400-at felülről az euróval szemben, ám végül visszatért a fontos szint fölé. Ezt a hetet is 400 felett kezdi a jegyzés az euróval szemben, ám nem sokkal az európai piacnyitás után már gyengülést látunk. A hét sok olyan esemény történik, ami jelentős mozgásokat hozhat a forint piacán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×