eur:
401.56
usd:
369.92
bux:
74445.31
2024. október 21. hétfő Orsolya

Rabosították a Jobbik miskolci elnökét

Gyanúsítottként hallgatták meg kedden Szegedi Mártont, a Jobbik Magyarországért Mozgalom miskolci elnök-frakcióvezetőjét a miskolci rendőrkapitányságon, majd rabosították- erről maga a politikus számolt be.

A Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője úgy fogalmazott: az ok szerinte a "szokásos", azaz "a hatalom szerint a Jobbik politikusa alaptalanul gondolja a város volt szocialista polgármesteréről, hogy megkárosította a miskolciakat".

A rendőrség elhagyása után Szegedi Márton az MTI-nek azt mondta: rendkívül felháborítónak és megalázónak tartja ezt a helyzetet, azt hogy "a megszűnés szélén álló szocialista párt és pártkatonái a magyar jogrendszer hézagait kihasználva ilyen módon próbálják politikai ellenfeleiket ellehetetleníteni, illetve valós mondanivaló híján sajtófelülethez jutni".

Szegedi Márton közölte: az eljárást Káli Sándor - Miskolc korábbi MSZP-s polgármestere) - kezdeményezte, amiért ő egy tavaly szeptemberi jobbikos választási kiadványban "összefüggésbe hozta személyét azokkal az adatokkal alátámasztott visszaélésekkel, amelyeket az elmúlt nyolc évben a szocialista városvezetés követett el a borsodi megyeszékhely adófizetőinek a kárára".

Azt mondta, akkor - a Jobbik győzelme esetén - kilátásba helyezte az MSZP-s politikusok, köztük Káli Sándor elszámoltatását is.

A kihallgatás után a miskolci rendőrkapitányság munkatársai rabosították Szegedi Mártont, majd hazaengedték.

Az ügy kapcsán Szegedi Márton védőügyvédje elmondta, még kedden beadvánnyal fordulnak a nyomozóhatósághoz tekintettel arra, hogy meglátásuk szerint az elnök-frakcióvezető semmilyen jogszabályt nem sértett meg.

Szegedi Márton emlékeztetett arra, hogy az említett kampányidőszakban már "élvezhette a rendőrség vendégszeretetét, amiért eltávolított egy Jobbik plakátra jogtalanul kihelyezett szocialista transzparenst", akkor a bíróság jogsértés hiányában felmentette.

A Jobbik miskolci vezetője - a rabosítást követően - az ügyben sajtóközleményt is kiadott.

Ebben azt írja: "miközben a Fidesz a szélsőjobboldali árnyékokat kergeti, addig az ország és Miskolc megnyomorítói nemhogy a vádlottak padján nem ülnek, de a Fidesztől mit sem zavartatva vonhatnak eljárás alá, s mocskolhatnak be minket, rendpárti politikusokat, akik nem hajlandóak csatlakozni a Fidesz-MSZP korrupcióban gyökerező nagykoalíciójához".

A sajtóközleményben a pártvezető annak a véleményének adott hangot, hogy a jobbikosok "nem illenek bele az elmúlt húsz év mutyi-rendszerébe", ezért napi szinten vonják őket jogi eljárás alá immár számos bírósági döntés birtokában alaptalanul, miközben "az egykori és jelenlegi kormánypártok politikusai kivétel nélkül megtagadják egymás mentelmi jogának felfüggesztését. Így hiúsulhat meg a miskolci szocialisták első emberének felelősségre vonása is" - írta Szegedi Márton a közleményben.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy a miskolci rendőrkapitányságon - egy becsületsértési ügyben - valóban gyanúsítottként hallgatták meg az érintett személyt. A szóvivő az ügyben további részleteket nem kívánt közölni.

Címlapról ajánljuk
Milliók üthetik a markát annak, aki fegyvert ragad a szomszédunkban

Milliók üthetik a markát annak, aki fegyvert ragad a szomszédunkban

A szlovák kormány magasabb fizetéssel és juttatásokkal igyekszik motiválni a szlovák hadsereg katonáit, hogy ne szereljenek le. Az újoncok úgynevezett aktivációs pótlékot is növelni fogják, az egyszeri juttatás összege elérheti a nyolcezer eurót, azaz mintegy hárommillió forintot. A pénzt az arra jogosultak közvetlenül munkába állás után kapják meg, ezenfelül fizetett pihenőnapokat is igényelhetnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz napja van a forintnak

Rossz napja van a forintnak

A múlt hét második felében erősödni tudott a forint, rövid időre át is vitte a 400-at felülről az euróval szemben, ám végül visszatért a fontos szint fölé. Ezt a hetet is 400 felett kezdi a jegyzés az euróval szemben, ám nem sokkal az európai piacnyitás után már gyengülést látunk. A hét sok olyan esemény történik, ami jelentős mozgásokat hozhat a forint piacán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×