eur:
401.56
usd:
369.92
bux:
74445.31
2024. október 21. hétfő Orsolya

Elszigetelné a szélsőségeseket az MSZP

Az MSZP közös fellépésre, összefogásra hív minden olyan magyarországi pártot, szervezetet és intézményt, amely fontosnak tartja a szélsőséges nézetek és képviselőik elszigetelését.

Kovács László, az MSZP alelnöke emlékeztet: a szocialista párt még a norvégiai terrorista támadás estéjén elítélte a tömeggyilkos akciót; kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak és szolidaritásáról biztosította testvérpártját, a Norvég Munkáspártot, amelynek ifjúsági tábora volt az akció egyik színhelye.

Azóta a gyilkos vallomásából kiderült, hogy tettével a számára gyűlöletes baloldali értékrend és nézetek képviselőit kívánt elrettentő csapást mérni - fűzi hozzá a szocialista országgyűlési képviselő.

Kiemeli: a magyar szocialistáknak meggyőződése, hogy ebben a helyzetben a baloldalnak kezdeményezően kell fellépnie a gyűlölködés ellen, amely az első lépés a gyilkos akciókhoz vezető úton.

"A most célba vett baloldal fellépése azonban nem elég, hiszen más, a terrorizmussal szemben álló erők is ugyanígy célponttá válhatnak" - mutat rá Kovács László.

A politikus szerint a lehető legszélesebb körű összefogásra van szükség Magyarországon, hiszen a tömeggyilkosnak saját bevallása szerint magyarországi kapcsolatai is vannak.

"Össze kell fogni a gyűlöletet elutasító, a szabadságot és a demokráciát megvédeni kész pártoknak, civil szervezeteknek és mozgalmaknak, valamint az egyházaknak" - hangsúlyozza Kovács László, megjegyezve, hogy összefogásra van szükség egész Európában, sőt világméretekben is, hiszen a terrorista nem csak magyarországi elvbarátait említette, hanem szólt az övéhez hasonló nézeteket valló szervezetek nemzetközi kapcsolatairól is.

Címlapról ajánljuk
Milliók üthetik a markát annak, aki fegyvert ragad a szomszédunkban

Milliók üthetik a markát annak, aki fegyvert ragad a szomszédunkban

A szlovák kormány magasabb fizetéssel és juttatásokkal igyekszik motiválni a szlovák hadsereg katonáit, hogy ne szereljenek le. Az újoncok úgynevezett aktivációs pótlékot is növelni fogják, az egyszeri juttatás összege elérheti a nyolcezer eurót, azaz mintegy hárommillió forintot. A pénzt az arra jogosultak közvetlenül munkába állás után kapják meg, ezenfelül fizetett pihenőnapokat is igényelhetnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz napja van a forintnak

Rossz napja van a forintnak

A múlt hét második felében erősödni tudott a forint, rövid időre át is vitte a 400-at felülről az euróval szemben, ám végül visszatért a fontos szint fölé. Ezt a hetet is 400 felett kezdi a jegyzés az euróval szemben, ám nem sokkal az európai piacnyitás után már gyengülést látunk. A hét sok olyan esemény történik, ami jelentős mozgásokat hozhat a forint piacán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×