eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Mi a baj a beépített autórádiókkal?

Az autóipar állandóan három-négy éves lemaradásban van a szórakoztatóelektronikai ipar újításainak integrálásában, ennek a hosszadalmas tesztidőszak az oka. Lukács József, a Dension Kft. műszaki igazgatója szerint a megoldás az lenne, ha az autógyárak lemondanának a beépített lejátszók használatáról, ám ezzel jelentős bevételtől esnének el.

Az autógyárak integrálták a műszerfalba a hangrendszereket, ezzel kizárták a szabad piaci márkás autórádiók használatát a kocsiban. Így fordulhatott elő, hogy 2003-ban az iPod-lejátszókat nem tudták bekötni az autóba, mert nem volt hova - mondta el az InfoRádiónak a Dension Kft. műszaki igazgatója.

Lukács József emlékeztetett: 2009-re jelentek meg az autógyári beépített hangrendszerek, és már minden kocsihoz lehet ilyet rendelni, azonban azóta további technikai újítások jelentek meg, amelyekre a gyárak nincsenek felkészülve.

A szakértő kiemelte: az autóiparnak három-négy évre van szüksége, hogy kezelje a szórakoztatóelektronikai újításokat. Egy új rendszert egy autógyár egy évig fejleszt, majd még másfél évig tesztel, így ez a késedelem az iparág sajátossága - tette hozzá.

Amíg az autóipar nem ismeri fel a fejlesztések sebessége közötti különbségét, a probléma újratermeli magát - vélekedett Lukács József. A műszaki igazgató szerint az autógyáraknak a szórakoztatóelektronikai rész fejlesztését meg kellene hagyni az erre szakosodott cégeknek, azonban ez ellenkezik az érdekeikkel.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×