eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Mesterházy: Sok fontos feladat áll az MSZP előtt

Az MSZP elnöke szerint megújulás nélkül nem lesz MSZP és nem lesz kormányképes ellenzék a Fidesszel szemben. Mesterházy Attila írásában azt hangsúlyozta: az MSZP-ben mindenki megújulást akar, annak szükségessége ma már "evidencia".

Emlékeztetett arra, hogy az MSZP a 2000-es években még több mint kétmillió választó bizalmát élvezte, tavaly azonban már csak egymillió voksot szerzett. Nincs olyan őrült, aki azt szeretné, hogy a dolgok maradjanak most már mindig így - fűzte hozzá.

Mesterházy Attila szerint rengeteg fontos feladat áll még az MSZP előtt, mindenekelőtt az, hogy tisztába jöjjenek saját óriási felelősségükkel a "gátlástalan, koncepciós perektől sem visszariadó hatalommal szemben".

Az MSZP-ben nemrég lezárult pártszavazás részvételére utalva azt írta: 2008-ban a 33 ezer párttag közül majdnem 15 ezren voksoltak, míg most a 31 ezer párttag közül több mint 9 ezren vettek részt. Megismételte korábbi bejelentését, amely szerint bár a párt alapszabálya szerint a mostani voksolás nem volt sem érvényes, sem pedig eredményes, arra kérte az alapszabály-szerkesztő bizottságot, hogy a 7 ezer párttag által támogatott témakörökben terjesszenek elő módosító javaslatokat a november 12-13-i kongresszus számára.
Közölte, zajlik az új program készítése, ez azonban időbe telik. A programtanács dokumentumának vitája most kezdődik, a szakpolitikai program munkálatainak eredményei pedig ősszel kerülnek a párttagok és a széles közvélemény elé.

Mint írta, az alapszabály módosításával kapcsolatos javaslatokról még ebben a hónapban elindul a vita az MSZP-ben: július 15-ig minden alapszervezet megkapja az alapszabály módosítására vonatkozó első javaslatokat. Ezek szeptemberben újabbakkal egészülnek ki a most megalakított három új munkacsoport munkája nyomán, amelyek a párt gazdálkodásával, szervezeti struktúrájával, valamint etikai és teljesítménymérési elveivel foglalkoznak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×