eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kövér: Európa csak transzatlanti keretben járulhat hozzá a világ fejlődéséhez

Európa csak transzatlanti keretben járulhat hozzá a világ békés fejlődéséhez - mondta a Transzatlanti Dialógus pénteki nyitó rendezvényén Kövér László házelnök.

Transzatlanti vendéglátóvá vált az Országgyűlés - mondta megnyitó beszédében Kövér László. A 70. EU-USA Interparlamentáris Találkozó záró napján a házelnök azt mondta: Európát és az Egyesült Államokat közös gyökereik együttműködésre kötelezik.

Kövér László megjegyezte: ugyan a két térség a világpiacon egymás versenytársai, de ez jobb teljesítményre sarkallhatja őket. Hozzátette: a globalizált világban az egészséges identitás, a közösséghez tartozás előnyt jelent.

Az Országgyűlés elnöke azon a napon, amikor Magyarország átadja a soros elnökséget Lengyelországnak, értékelte a magyar Országgyűlés hozzájárulását a soros EU-elnökséghez. Emlékeztetett: a félév alatt tíz parlamenti találkozót tartottak az uniós tagállamok szakbizottságaival, nyolcat Budapesten, kettőt Brüsszelben.

Az események közül kiemelkedőnek nevezte az európai ügyek bizottságainak plenáris ülését, az úgynevezett COSAC-ot, amelyre mintegy 300 vendég érkezett a Parlamentbe. Megjegyezte: a Transzatlanti Dialógus az egyik csúcspontja a Parlament elnökségi rendezvényeinek.

Az Interparlamentáris Találkozó napirendjén az emberi jogok védelme, a klímaváltozás, a globális biztonság és a gazdasági válságból való kilábalás szerepel. A következő találkozóra a második félévben, az Egyesült Államokban kerül sor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×