eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Veszélyben vannak-e a turisták Görögországban?

Athénban folytatódnak a megszorító intézkedések miatti utcai összecsapások, a magyar turisták azonban nem mondják le a görögországi nyaralásukat. Erre nincs is okuk, mert a szigeteken teljes béke és nyugalom van - közölte az InfoRádióval a Karthago Tours cégvezetője. A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője is arról beszélt, hogy a magyarok teljesen elkerülik a tüntetéseket.

Nem mondják le a magyar turisták görögországi nyaralásaikat a megszorítások elleni athéni tiltakozások miatt - mondta a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője. Molnár Judit hozzátette: a magyarok elsősorban a görög szigetekre, illetve az észak-görögországi területekre utaznak nyaralni, ezekre a helyekre pedig közvetlen charterjáratok viszik az utasokat, így teljesen elkerülik a tüntetéseket.

"Napi kapcsolatban vagyunk a kinti partner szolgáltatókkal, akik arról számolnak be, hogy az athéni tüntetésekből nem lehet érzékelni semmit" - mondta Molnár Judit, hozzátéve, hogy a helyzetre tekintettel az athéni fakultatív programokat természetesen szüneteltetik az utazásszervezők. Az utasok is sokat érdeklődnek, és vannak, akik elhalasztják inkább az utazást, de a számuk elenyésző, nem ez a jellemző - emelte ki.

Ezt erősítette meg az InfoRádiónak a Karthago Tours cégvezetője is. Füri Mihályné kiemelte: a szigeteken nyugalom van, a vállalat pedig oda szervez repülős utakat. Kapnak kérdéseket a turistáktól, hogy biztonságos-e a helyzet, de meg tudják nyugtatni az utasokat - tette hozzá.

Görögország továbbra is népszerű turisztikai célpontnak számít, bár nem lettek olcsóbbak az utak - közölte a cégvezető. Hozzátette: a görögök mindig is híresek voltak a vendégszeretetükről, a turisták fontosak voltak nekik, most pedig ezt az ágazatot tartják az egyik kilábalási lehetőségnek.

Görögországban kedden kezdődött 48 órás általános sztrájk, tiltakozásul a kormány új, 28,4 milliárd eurós megszorító csomagja ellen, amelyet szerdán hagyott jóvá az ország parlamentje.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×