eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Orbán: Reagan a bizonyíték arra, hogy létezik teljes megújulás

Ronald Reagan a bizonyíték arra, hogy igenis létezik teljes megújulás, meg lehet változtatni az életünket, a sorsunkat, a világunkat, ha van hozzá elég bátorságunk és erőnk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az egykori amerikai elnök szobrának felavatásán, a budapesti Szabadság téren.

A kormányfő úgy fogalmazott: "Mindez sikerülhet, ha vesszük a bátorságot, hogy határozottan különbséget tegyünk jó és rossz, igaz és hamis, értékes és talmi között; ha vállaljuk, ahogy Reagan elnök is vállalta, a jó és rossz közötti különbség kimondásával járó felelősséget és következményeket".

Orbán Viktor szerint ma Magyarországon még falakat kell lebontani, hogy "kiszabaduljunk a múlt hibáinak fogságából, erős, sikeres és büszke országgá váljunk".

Soha többé nem fordulhat elő, hogy magukra hagyjuk a szabadságukért küzdő népeket - jelentette ki Condoleezza Rice volt amerikai külügyminiszter a szobor avatásán.

"Ezen a téren, erre a szoborra pillantva fogadjuk meg, hogy az ügyük nem elveszett, nincsenek egyedül, mellettük állunk" - mondta az emlékünnepségen Nancy Reagan egykori first ladyt képviselő Condoleezza Rice.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×