eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Turpisságok várhatóak a lakáspiacon

Közeledik ugyan a kilakoltatási tilalom vége, ám az InfoRádió által megszólaltatott ingatlanszakértő úgy véli, nyomott árú lakások nem jelennek meg tömegesen a kínálatban. A piac azonban várhatóan élénkül, és hamis marketing-eszközzé válhat a "bedőlt hitel" szlogen.

Július 1-jével oldják fel a kilakoltatási moratóriumot. Az első három hónapban azonban ez csak a 30 millió forintnál nagyobb értékű ingatlanokra, vagy a 20 millió forintnál nagyobb hitelekre fog vonatkozni. Ezt követően lesz csak a hitelesek legnagyobb részét érintő feloldás - mondta az InfoRádiónak a Duna House elemzési vezetője.

Rutay Gábor hozzátette: egyelőre csekély mértékben, de már érzékeli a piac, hogy a moratórium feloldása után megjelenik egy bizonyos kör. Kiemelte azonban, hogy a problémás hitelesek között a 30 millió forintnál értékesebb ingatlanok aránya nem lehet túl nagy.

Biztos lesznek olyanok, akik a moratórium feloldásának a hírére megpróbálják értékesíteni az ingatlanjaikat. Ez kevésbé lesz érzékelhető a piacon, ennek árleszállító hatása minimális lesz - véli a szakértő, aki óva int mindenkit attól, hogy "ráugorjon" az olyan hirdetésekre, amelyekben az eladók jelzik, hogy nem tudnak törleszteni. Sokan ezt marketingeszköznek használják - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×