eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Gyurcsány a sajtóban támad, Mesterházy nem reagál

Rendben zajlik a pártszavazás - közölte az InfoRádió megkeresésére az MSZP. Ám a párt még nem összesítette sem az eddigi voksok számát, sem részeredményét. Közben Gyurcsány Ferenc a sajtóban támadta pártját, Mesterházy Attila viszont nem reagált.

Az MSZP egyelőre nem ismeri a szerdán kezdett pártszavazás részeredményeit - mondta az InfoRádiónak Molnár Zsolt, a párt szervezési igazgatója.

"Jövő keddig tart a szavazás, szerdán összesítünk, tehát várhatóan jövő hét közepe táján lehet majd tudni a pontos részvételi adatokat. A választmány hirdeti ki július 2-án a pontos eredményt. A szavazás rendben zajlik- mondta.

A pártszavazás akkor érvényes, ha az MSZP 32 ezer nyilvántartott tagjának legalább negyede, tehát nyolc ezer fő támogatja, vagy elutasítja a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök által korábban felvetett hat kérdést, amelyek a párt anyagi feddhetetlenségének megteremtését, és politikai tisztaságának megerősítését szolgálhatnák.

Gyurcsány Ferenc a Népszabadságban egy egész oldalon fejtette ki gondolatait a modern baloldaliságról és a szocialista pártról. Az MSZP-n belüli konfliktusokról a volt miniszterelnök azt írta: ő se ül le szívesen mindenkivel egy asztalhoz, a közös munkához viszont bizalom kell, ami kölcsönösen megfogyatkozott. A párt jövőjéről pedig úgy fogalmazott: együtt kellene maradni, de új pártot kell létrehozni az MSZP-ből, ha lehet.

Az InfoRádió megkeresésére Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke nem kívánt reagálni Gyurcsány Ferenc véleményére. Balogh András, az MSZP elnökhelyettese azonban úgy látja, hogy várhatóan kevesen fogják támogatni a volt miniszterelnök kezdeményezéseit a szavazáson.

"Ha abból indulok ki, amit tapasztaltam országjárásom során, vagy ami a kongresszuson elhangzott, akkor azt hiszem, nagyon is kisebbségben maradnak az igen szavazatok" - fogalmazott.

Az MSZP tagjai országosan több mint kétszáz helyen voksolhatnak Gyurcsány Ferenc javaslatairól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×