eur:
400.09
usd:
367.04
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz

Polt: Jó a Btk. módosításának iránya

Polt Péter szerint jó a Büntető-törvénykönyv tervezett módosításának iránya. A legfőbb ügyész a kétnapos Európai Igazságügyi Hálózat rendezvény megnyitóján ugyanakkor hozzátette: nagyon sok függ ugyanakkor a módosító indítványoktól.

A magyar uniós elnökség keretében, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és az EUROJUST szervezésében tartanak kétnapos Európai Igazságügyi Hálózat plenáris ülést Budapesten.

A büntető ügyekben működő hálózat rendezvényén részt vesznek uniós bírák, ügyészek és igazságügyi minisztériumi tisztviselők.

Nyitóbeszédében Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára elmondta: az európai uniós büntető igazságszolgáltatás gyakran szembesül olyan üggyel, amelyben több tagállam is rendelkezik a büntetőeljárás lefolytatásához joghatósággal.

Az államtitkár két, az Unió számára fontos gyakorlati témakört emelt ki: az ítéletek elismerését és a bűnügyi nyilvántartók közötti adatcserét.

Répássy Róbert a hamarosan véget érő magyar uniós elnökség jogi együttműködési munkáját nagyon sikeresnek értékelte. Mint mondta: a spanyol - magyar - belga elnökségi trió már eddig is nagyon jó hatékonysággal működött együtt ezen a téren.

A rendezvényen jelen volt Polt Péter legfőbb ügyész is, aki a megnyitó előtt újságírói kérdésre elmondta: a Büntető-törvénykönyv tervezett módosításának iránya jó. Hozzátette: nagyon sok függ ugyanakkor a módosító indítványoktól.

Az előzetes letartóztatásba helyezettek egy-kétnapos ügyvédi eltiltásáról a legfőbb ügyész azt mondta: vannak rá nemzetközi példák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy-Britanniában kiadták a migránsbűnözési listát

Forró téma
Nagy-Britanniában kiadták a migránsbűnözési listát

Az időzítés nem tűnik véletlennek: a célegyenesbe érkezett a Konzervatív Párt vezetőválasztási versenye és az egyik forró téma: kiléptessék-e Nagy-Britanniát az Emberi Jogok Európai Bíróságából (ECHR). A testületet azzal vádolják, hogy megnehezíti a külföldi bűnözők kitoloncolását.

Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Az izraeli hadsereg kezdi megvalósítani az úgynevezett „tábornokok tervét” a Gázai övezetben, tehát megpróbálja elválasztani a terroristákat a civilektől, hogy a lakosok minél előbb biztonságba kerüljenek – mondta az InfoRádióban az izraeli védelmi erők százados veteránja. Arról is beszélt, hogy ha állandósulnak a Hezbollah drón- és rakétacsapásai, még inkább át fognak tevődni a harcok Libanon északi részére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×