eur:
400.27
usd:
366.86
bux:
74729.51
2024. október 15. kedd Teréz

Népszavazást kezdeményez az MSZP

Népszavazást kezdeményez az MSZP a visszamenőleges hatályú jogalkotás korlátozásáért - jelentette be a párt elnöke az MSZP kongresszusa előtt.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: azt szeretnék elérni, hogy a jövőben ne lehessen visszamenőleges hatályú, szerzett jogokat korlátozó törvényeket hozni. Mint mondta: kizárólag abban az esetben lehetne ilyen jellegű jogszabályokat hozni, ha annak egyértelműen pozitív hatása van az emberek életére. Hozzátette: a kezdeményezést rövidesen benyújtják az Országos Választási Bizottságnak.

A pártelnök indoklásként azt mondta: a kormánytöbbség az elmúlt évben többször - így például a 98 százalékos különadó elfogadásakor és a korhatár előtti nyugdíjak szociális ellátássá alakítását engedélyező alkotmánymódosításkor - szerzett jogokat korlátozó törvényeket fogadott el, ami súlyosan sérti a jogállamiságot.

Mesterházy Attila egyben azt is közölte: kedden figyelmeztető demonstrációt tart az MSZP Miskolcon a kormány megszorító intézkedései ellen.

Címlapról ajánljuk
Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Az izraeli hadsereg kezdi megvalósítani az úgynevezett „tábornokok tervét” a Gázai övezetben, tehát megpróbálja elválasztani a terroristákat a civilektől, hogy a lakosok minél előbb biztonságos helyre kerüljenek – mondta az InfoRádióban az izraeli védelmi erők százados veteránja. Arról is beszélt, hogy ha állandósulnak a Hezbollah drón- és rakétacsapásai, még inkább át fognak tevődni a harcok Libanon északi részére.

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz megállapodás Kína és az EU között, az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedésről, az infláció és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×