eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Ma Gyurcsány Ferencen van a sor

Pénteken Gyurcsány Ferencet hallgatja meg az Országgyűlés az államadósság 2002-2010 közötti alakulását vizsgáló albizottsága, amelynek ülésén már felszólalt Bajnai Gordon korábbi kormányfő is. Szijjártó Péter, az albizottság fideszes alelnöke akkor azt mondta: az eddigi bizottsági meghallgatásokból még nem derült ki, hogy 2002-2010 között melyik volt az pillanat, amikor az államadósság drámaian megemelkedett.

Bajnai Gordon korábbi kormányfő május 31-én jelent meg az albizottság ülésén, ahol azt mondta, hogy kormánya megállította az államadósság növekedésének ütemét, az országot növekedési pályára állította. Az államadósságról elmondta: annak mindkét oldalával probléma volt, elszaladtak a kiadások, 2001-2006 között jelentősen, és lelassult a gazdasági növekedés. Ez a kettő együtt okozta azt, hogy Magyarország a válság közepére 70 százalékot meghaladó eladósodással érkezett.

Szijjártó Péter, az albizottság fideszes alelnöke akkor azt mondta: az eddigi bizottsági meghallgatásokból még nem derült ki, hogy 2002-2010 között melyik volt az pillanat, amikor az államadósság drámaian megemelkedett.

A politikus szerint a Bajnai Gordon által elmondottak azt mutatják, hogy 2009-től megállították az államadósság növekedését, ami azt jelenti, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt szabadult el az adósság. Ezzel kapcsolatban Bajnai Gordon azt mondta, hogy nem lenne tisztességes, ha mondanivalóját úgy értelmeznék, hogy a Bajnai-kormány alatt nem nőtt az államadósság, és ő nem szeretné az előző kormányokra terhelni a teljes államadósság-növekedést.

A testület május 9-én hallgatta meg Medgyessy Péter volt miniszterelnököt. Már meghallgatták a korábbi pénzügyminiszterek közül László Csabát, Draskovics Tibort, Veres Jánost és Oszkó Pétert. Az albizottság meghívottja volt még Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 06:00
×
×
×
×