eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Orbán Viktor Belgrádba utazik

Orbán Viktor miniszterelnök kedden látogatást tesz Belgrádban, ahol találkozik Mirko Cvetkoviccsal, Szerbia miniszterelnökével, majd fogadja őt Boris Tadic, a Szerb Köztársaság elnöke - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtóstábjának vezetője.

A kormányfők tárgyalása után, 11.10 órakor közös sajtótájékoztató lesz a szerb miniszterelnöki hivatalban.

A szerb-magyar felsőszintű kapcsolatok legutóbbi eseménye ez év május elején volt, amikor Schmitt Pál köztársasági elnök látogatást tett a Szerb Köztársaságban. Találkozott Boris Tadic államfővel, Mirko Cvetkovic miniszterelnökkel és Slavica Djukic Dejanovic parlamenti elnökkel. A tárgyalások homlokterében a kétoldalú kapcsolatok álltak.

Orbán Viktor szintén járt már a szerb fővárosban, 2010. november 26-án tárgyalt Mirko Cvetkovic szerb kormányfővel. A megbeszélések középpontjában európai uniós kérdések, a szerb-magyar gazdasági kapcsolatok fellendítése és a kisebbségek helyzete állt. A miniszterelnök találkozott Boris Tadiccsal is.

Szerb miniszterelnök legutóbb 2009. július 6-án járt Budapesten: Mirko Cvetkovic Bajnai Gordon miniszterelnökkel tárgyalt Szerbia uniós csatlakozásáról és a két ország gazdasági kapcsolatairól, a két ország közötti határátkelők fejlesztéséről, valamint a kisebbségek helyzetéről.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×