eur:
386.45
usd:
355.47
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Decemberben kerülhet a kormány elé a felsőoktatási törvény normaszövege

A felsőoktatási törvény normaszövege legkésőbb decemberben, a közoktatási törvényé pedig augusztusban kerülhet a kormány elé egy minisztériumi munkaterv szerint - értesült a távirati iroda. Ha a Nemzeti Erőforrás Minisztérium munkatervét a kormány is jóváhagyja, akkor a parlament csak jövőre tárgyalná az új felsőoktatási törvényt.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy a felsőoktatási törvény normaszövege akár korábban is a kormány elé kerülhet, a december a legkésőbbi dátum, eddig kell az államtitkárságnak egy olyan koncepciót elkészíteni, amely a kormány elé kerülhet. Minden azon múlik, hogy az előkészítő egyeztetésekkel hogyan haladnak majd. A kormányülés előtt az államtitkári értekezleten tárgyalnak a koncepcióról.

Ha a Nemzeti Erőforrás Minisztériumában készült munkatervet a kormány is jóváhagyja, akkor a parlament csak jövőre tárgyalná az új felsőoktatási törvényt, amely 2012. szeptembertől lép életbe.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár egy hete azt mondta, hogy az államtitkárság szándéka szerint a köz- és a felsőoktatási törvény is még a tavaszi ülésszakon az Országgyűlés elé kerülhet, mert a törvényeket megalapozó koncepciók kidolgozása az utolsó stádiumban van. A kormánytól várják az időpontot, amikor konzultálhatnak róla.

Hoffmann Rózsa napirend előtt az országgyűlésben elmondta, hogy a köz- és felsőoktatási törvény mellett a pedagógus-életpályamodellt is tárgyalják majd a parlamentben. Hozzátette: a pedagógus-életpályamodell bevezetéséről azonban még nincs döntés, az államtitkárság indítványában 2013. szeptember szerepel. Az államtitkár azt mondta: nem akarják emelni a pedagógusok óraszámát, másfajta munkaelszámolást terveznek, amely az életpályamodellben rögzített magasabb jövedelemmel járna együtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×