eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Béres József: Legyen az egészség hungarikum!

A felső tagozatos tanárok számára a 10-14 éves gyerekek egészséges fejlődése érdekében ősztől egészségnevelési program indul - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Béres József. Az egészségnevelés kérdésében nem győzedelmeskedhet a profitérdek - hangsúlyozta a Béres Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az egészség, a boldogság és a közösség hármasa szorosan összefügg egymással: a közösségben élő ember egészségesebb, az egészséges ember pedig boldogabb, a boldog ember pedig egészséges - magyarázta a program lényegét az InfoRádió Aréna című műsorában Béres József.

A Béres egészség hungarikum program ma már elkötelezte magát a közösségi egészségnevelés, illetve -fejlesztés mellett, az idei év pedig részben arról szólt, hogy újabb kutatást végeztek, elsősorban az iskolákra, azokon belül is az általános iskolák felső tagozatos tanáraira koncentrálva - tette hozzá a Béres Zrt. igazgatóságának elnöke.

A céljuk segíteni ezeket a tanárokat abban, hogy még hatékonyabb legyen az a munkát, amelyet részben egyébként is elvégeznek, vagyis a kezük alatt lévő gyerekek egészségnevelése és -fejlesztése.

Részben a tudásbázist kell fejleszteni, magyarázta Béres József, részben metodikai hátteret adni a pedagógusoknak annak érdekében, hogy ezt a tudást hatékonyan át is tudják adni a gyerekeknek.

A kérdésre, miért éri meg egy gyógyszereket is gyártó cégnek egészséges embereket nevelni, Béres József azt mondta: tágabb értelemben az a cégcsoport célja és küldetése az, hogy az egészség legyen hungarikum. Ebben a kérdésben nem győzedelmeskedhet a profitérdek.

Az Aréna műsorát meghallgathatja itt!

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×