eur:
400.79
usd:
367.56
bux:
74428.1
2024. október 14. hétfő Helén

Razzia a pókerteremben

Nagyszabású ellenőrzést tartottak illegális szerencsejáték miatt a Lurdy Házban, több gyanúsított van - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a tűzoltóság és a IX. kerületi önkormányzat munkatársai péntek este csaptak le a bevásárlóközpont pókertermében, ahol csaknem 40 asztalon készpénzes, illetve versenyrendszerű játék zajlott - tartalmazza a NAV szóvivőjének közleménye.

A NAV munkatársai a jövedéki ellenőrzés mellett vizsgálták a foglalkoztatást és az információtechnológiát, lefoglalták az összes pókerasztalt és a több bevásárlókocsit megtöltő zsetonokat. A rendőrök gyanúsítottként, illetve tanúként hallgattak meg több személyt.

A péntek esti akciót az adóhatóság feljelentése nyomán indították, egy ugyanitt korábban lezajlott ellenőrzés eredményeként már mintegy tízmillió forintos bírságot kiszabott a NAV.

Az ellenőrzések célja az illegális szerencsejáték-szervezői tevékenység visszaszorítása és ezzel párhuzamosan az engedély birtokában végzett tevékenységek támogatása: a NAV minden tudomására jutott esetben megteszi a szükséges intézkedéseket az illegális szerencsejáték-szervezői tevékenység feltárására és szankcionálására - közölte Burillák Attila szóvivő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Hirtelen fordult a forint árfolyama

Hirtelen fordult a forint árfolyama

Múlt hét második felében ismét 400 fölé gyengült a forint az euróval szemben, és most is a fontos szint felett tartózkodik. Délelőtt jelentősebb erősödésbe kapcsolt a forint, és közel került a 400-hoz, ám délután a dollárerősödéssel a forintra is nyomás helyeződött. A héten több olyan esemény is lesz, amelyek hatással lehetnek a hazai fizetőeszköz árfolyamára, ám inkább a hét második felében jönnek fontos makroadatok, és hazai kormányzati bejelentések. Csütörtökön rendezzük meg a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáját, amelyen a magyar gazdaság kilátásai mellett szó lesz a forintról is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×