eur:
400.75
usd:
367.56
bux:
74428.1
2024. október 14. hétfő Helén

Fennakadások a sztrádamatricák eladásában

Órákon belül megszűnhetnek az autópálya-matricák eladásával kapcsolatos zavarok - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője.

Béni Gyöngyi elmondta: a helyi fennakadásokat műholdas adatátviteli hiba okozhatja, elsősorban Székesfehérvár környékén tapasztalható éjfél óta az átmeneti üzemzavar, de az ország más részein is előfordulhat, jellemzően egyes benzinkutaknál.

Az autópályakezelő felhívja az úthasználók figyelmét, hogy a díjköteles útszakaszokra kizárólag érvényes e-matrica megváltásával lehet felhajtani, ezért sikertelen személyes vásárlás esetén SMS-ben vagy egy másik értékesítő helyen mindenképpen gondoskodni kell arról.

Hasonló eset évente 1-2 alkalommal történik, utoljára tavaly ősszel fordult elő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Hirtelen fordult a forint árfolyama

Hirtelen fordult a forint árfolyama

Múlt hét második felében ismét 400 fölé gyengült a forint az euróval szemben, és most is a fontos szint felett tartózkodik. Délelőtt jelentősebb erősödésbe kapcsolt a forint, és közel került a 400-hoz, ám délután a dollárerősödéssel a forintra is nyomás helyeződött. A héten több olyan esemény is lesz, amelyek hatással lehetnek a hazai fizetőeszköz árfolyamára, ám inkább a hét második felében jönnek fontos makroadatok, és hazai kormányzati bejelentések. Csütörtökön rendezzük meg a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáját, amelyen a magyar gazdaság kilátásai mellett szó lesz a forintról is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×