eur:
385.49
usd:
354.27
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Éder: Nem az önellátás az ország érdeke

Magyarországnak nem az önellátó élelmiszer-termelés az érdeke, hanem az, hogy a lehető legtöbb és legjobb minőségű élelmiszert állítsa elő és exportáljon is - mondta az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének és a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. Éder Tamás beszélt arról is, hogy a vállalkozók tömeges adóelkerülése gátolja a gazdasági változásokat az iparágban.

Magyarországnak nem az az érdeke, hogy önellátó élelmiszer-termelésre rendezkedjen be - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének és a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. Éder Tamás kiemelte: az országnak az adottságok figyelembe vételével az érdeke az, hogy minél nagyobb mennyiségben, korszerű technológiával, hatékonyan, a lehető legjobb és legtöbb élelmiszert állítsa elő, és a saját lakosok ellátásán túl exportálja azt.

Súlyos kihívást jelent a következő évtizedekben, hogy több embert kell etetni, magasabb színvonalon - hangsúlyozta az elnök. Éder Tamás szerint ennek az ellátásában az országnak részt kell venni, mert óriási piaci lehetőséget nyújt.

Beszélt arról is, hogy a vállalkozók tömeges adóelkerülése gátolja a gazdasági változásokat az élelmiszerpiac területén. Éder Tamás úgy vélekedett, ha ez az akadály eltűnik, az iparág elindulhat egy normális szerkezeti fejlődés irányába.

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének és a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke reméli, hogy a kormány hamarosan az élelmiszer-gazdaság területével is foglalkozni kezd.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×