eur:
388.96
usd:
361.31
bux:
68666.02
2024. május 7. kedd Gizella

Üzengetnek egymásnak az MSZP-ben

Folytatódik az MSZP-n belüli üzengetés. Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP több vezetője a belső hatalmi viszonyokat félti, ezért nem akar liberálisokat és konzervatívokat látni a pártban. Kovács László alelnök szerint ez nem igaz.

Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció Platform több tagja elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz és az MSZP informális pártpénztárnokai együttműködnek - utaltak nyílt levelükben egyértelműen Puch László pártigazgatóra. Az aláírók azt is kulcskérdésnek tartják, hogy a pártszavazást hiteles tagnyilvántartás alapján tartsák meg, mert nem mindegy, hogy 19 vagy 33 ezer tagból indulnak-e ki.

Az MSZP választmányának elnöke nem akart a kérdésről nyilatkozni, de azt elmondta, hogy hiteles tagnyilvántartása van az MSZP-nek.

A levélírók szerint a pártvezetők többsége azért nem akarja, hogy az MSZP liberálisokat és konzervatívakat is befogadjon, mert féltik a belső hatalmi viszonyokat. Pedig szerintük nincs más lehetőség, csak így lehet felvenni a harcot a jobboldallal szemben, koalíciót várhatóan nem tudnak senkivel kötni.

Közvetlen pártelnökválasztást pedig azért akarnak, hogy ne háttéralkukkal dőljön el, kire szavaznak a küldöttek.

A volt miniszterelnök által is jegyzett levél szerint jelen állapotában az MSZP nem alkalmas az ország vezetésére, ezért kell átalakítani. A levelet aláírók közül többeket megkerestünk, de vagy nem reagáltak, vagy nem adtak interjút.

Kovács László alelnök nyilatkozott. Mint mondta, nem igaz, hogy együttműködik az MSZP és a Fidesz pártpénztárnoka. Cáfolta azt is, hogy a egyes vezetők a saját hatalmukat féltve tiltakoznak a párt "kinyitása" ellen.

A kérdésre, elhagyja-e Gyurcsány Ferenc a pártot, azt válaszolta: "Ezt neki kell eldöntenie."

A kérdésről a héten élesebben nyilatkozott Puch László pártigazgató a Figyelőnetnek. Azt mondta, Gyurcsány Ferenc hagyja békén az MSZP-t, ne ártson tovább. Ha rajta múlik, tette hozzá, Gyurcsány Ferenc nem vezeti többet az MSZP-t. Szerinte, ha Gyurcsány Ferenc kilép, a frakció ötödét sem vinné magával. Hozzátette: eddig egyetlen szakítás sem rengette meg különösen az MSZP-t.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×