eur:
389
usd:
361.94
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Közel ötven gyógyszer lesz olcsóbb - lapszemle

Június 1-jétől több mint tíz százalékkal csökkent mintegy ötven gyógyszer ára - írja a pénteki Népszabadság. A Magyar Nemzet a szociális államtitkárság felméréséről közöl cikket, a Napi Gazdaság pedig azt írja: megfordulhatott a negatív trend a hazai beruházások alakulásában.

Főként szív- és érrendszerre, epilepsziára, allergiára ható készítményekért és egyes tápszerekért is kevesebbet kell fizetniük a betegeknek - olvasható a pénteki Népszabadságban. Az árcsökkenés átlagos mértéke 11,5 százalékos, de több olyan termék van, amelyhez a betegek 25-30 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá.

A Magyar Nemzet arról cikkezik, hogy országos felmérést indít a szociális államtitkárság, hogy megtudja, mely régiók maradtak el az akadálymentesítéssel, amelynek határideje a múlt év vége volt.

A összes nagyobb cég bemutatott valamilyen tabletet év elején a Las Vegas-i CES-en - androidosat, windowsosat, kicsit, nagyot, kinyithatót, szétszedhetőt. Ezek közül azonban alig néhány jelent meg az elmúlt hónapokban, a többség mostanában kerül a boltokba vagy még várat magára - írja az Index.hu. Emiatt nehéz megjósolni, mit hoz a jövő, néhány trendet azonban már most látni az eladási adatok és előrendelések alapján.

A Napi Gazdaságban arról lehet olvasni, hogy megfordulhatott a negatív trend a hazai beruházások alakulásában az első negyedévben, azonban továbbra is csökkenés várható. A lap által megkérdezett elemzők 3 százalékos visszaesést várnak a tavalyi utolsó negyedév 7,8 százalékos mínusza után. A Központi Statisztikai Hivatal kedden közli a beruházási statisztikát.

A jelenleg munkaképes korban lévő britek fele attól tart, hogy megtakarítások hiányában szegényebb lesz nyugdíjas korában, mint a szülei, a brit munkavállalók jelentős része azonban mégsem tesz semmit megtakarításainak gyarapítása érdekében - áll az HSBC bankcsoport csütörtökön Londonban ismertetett felmérésében, amelyről a Portfolio.hu oldalán lehet részleteket megtudni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×