eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Heves zivatarok - sárga riasztás a Nyugat-Dunántúlra

A Nyugat-Dunántúlra citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat; az előrejelzések szerint e térségben van a legnagyobb esélye heves zivatarok kialakulásának, ezért a riasztás később narancssárga színűvé változhat. A zivatarokat 90 kilométer/órát meghaladó szél és két centiméternél nagyobb méretű jég is kísérheti.

Üveges Zoltán, az OMSZ veszélyjelző munkatársa péntek délután elmondta, az első zivatarok a következő órákban jelennek meg az országban az észak-nyugati területeken. Ezt követően a nap hátralevő részében heves zivatarokra kell készülni a dunántúli területeken, elsősorban Győr-Moson-Sopron és Vas megyében. A zivatargóc az éjszaka folyamán a főváros térségét is eléri, de itt már enyhébb kísérőjelenségekre kell számítani.

Az OMSZ munkatársának közlése szerint szombaton napközben inkább már a Dunától keletre lehetnek zivatarok, helyenként rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullhat. Keleten, észak-keleten pedig, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 90 kilométer/órás erősségű szélre és két centiméternél nagyobb jégre is számítani lehet.

A hőmérsékletet tekintve kettősségre kell készülni, a Dunántúlon 20, a Tiszántúlon viszont 30 fok körül alakul az időjárás szombaton.

Vasárnap országszerte 23-28 fokra lehet számítani. Ekkor a keleti megyékben, jórészt a tiszántúli területeken alakulhatnak ki zivatarok, nyugaton viszont várhatóan napos idő lesz.

Hétfőn és kedden többnyire napos idő lesz, 30 fok körüli csúcshőmérsékletre lehet számítani. Szerdától a hétvégéig ismét lehetnek záporok, amelyek miatt fülledtebb lesz az idő, és némileg csökken a hőmérséklet is - közölte Üveges Zoltán.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×