eur:
388.97
usd:
361.02
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Elbocsátja harmincöt munkatársát a Külügyminisztérium

A Külügyminisztérium elbocsátja 35 munkatársát; a lépés a korábban előírt idei létszámcsökkentés része - közölte a tárca.

"A Külügyminisztérium a jogszabályok által előírt létszámleépítésre kényszerül mind a minisztériumban, mind a külképviseleteken" - írta a sajtófőosztály.

A tárca azt is közölte, hogy a létszámcsökkentési feladatot folyamatosan hajtja végre; az érintett 35 ember munkaviszonyát a napokban szüntetik meg.

A kormány tavaly úgy rendelkezett, hogy a minisztériumoknál 2011-ben 5 százalékos, azok háttérintézményeinél pedig 10 százalékos létszámcsökkentést kell végrehajtani. A kormány indoklása szerint a közszféra átalakításával egy kisebb, hatékonyabb állam létrehozása a cél.

A sajtófőosztály megerősítette, hogy a tárcánál idén még további elbocsátások várhatók. Arra a kérdésre nem válaszoltak, hogy az elbocsátottak milyen arányban oszlanak meg a Magyarországon dolgozó, illetve külföldi szolgálatot teljesítő diplomaták között, és arra sem, milyen beosztású munkatársakat bocsátanak el.

Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 18:04
×
×
×
×