eur:
401.04
usd:
366.98
bux:
74553.99
2024. október 14. hétfő Helén

Látták Rohácot az Aranykéz utcában - lapszemle

Az EU elnökség végén hazatér a felduzzasztott brüsszeli apparátus jelentős része - írja a Népszabadság. A magyar Nemzet úgy tudja, egy szemtanú látta Jozef Rohácot az Aranykéz utcában az 1998-as merénylet idején.

A Népszabadság azt írja, hogy júniusban véget ér a magyar elnökség, ami azt jelenti, hogy az évek alatt folyamatosan duzzasztott brüsszeli apparátus jelentős részére a továbbiakban nem lesz szükség. A lap úgy tudja, hogy a diplomaták több körben jönnek haza a belga fővárosból.

A Magyar Nemzet szerint újabb, eddig feltáratlan, nagy vihart kavart bűncselekmény is megoldódhat a Jozef Rohác elleni eljárásban. Jelentkezett ugyanis egy szemtanú, aki azt állítja, hogy látta a szlovák férfit a robbantás helyszínén az 1998-as merénylet idején.

Az Indexen az olvasható, hogy öt napon át járulhatnak majd az urnákhoz az MSZP-sek, ha a szocialisták országos választmánya elrendeli a Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett pártszavazást. A referendum érvényességéhez a teljes tagság fele, plusz egy fő részvétele szükséges. Az "összemeszpés" akció egyetlen bizonytalan eleme, hogy hányan is vannak a pártban - teszi hozzá a portál.

A Napi Gazdaság szerint tavaly az esős, viharos időjárás miatt nem tudták teljesíteni a gyűjtők és felvásárlók a rendelkezésre álló 2000 tonnás csigakvótát, idén az aszályos időjárás miatt nem lesz meg a "plafon". Olyan gyenge a "csigatermés", hogy szakértők szerint jó, ha meglesz az 1000 tonna.

A Világgazdaság úgy értesült, hogy a kormány a kutatás-fejlesztésre és az innovációra igénybe vehető adókedvezmények radikális átalakítására készül. A döntés nyár végére várható, de a konzultáció már megkezdődött a lehetséges módosításokról.

A Pénzcentrum.hu szerint svéd luxusnyugdíjasok lephetik el a magyar szállodákat. Folyamatosan nő ugyanis a 60 év feletti lakosok száma az Európai Unió tagországaiban, ezzel együtt pedig egyre több időskorú marad társadalmilag és gazdaságilag is aktív. A felnőttképzésben, munkavégzésben és nem utolsósorban a turizmusban is egyre nagyobb részt vállaló társadalmi réteg piaci erejének kiaknázása például a gyógyturizmusáról ismert magyar gazdaságnak is érdekében állna. Ehhez azonban az időskorúak igényeinek pontosabb ismeretére, megfelelő termékekre és szolgáltatásokra van szükség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×