eur:
401.52
usd:
367.26
bux:
74264.68
2024. október 14. hétfő Helén

Tarlós: Privatizálják és elköltöztetik a Vidámparkot

Városgondnoki szolgálatot indít a főváros: hamarosan szabadnapos tűzoltók ellenőrzik a város közterületeit, parkjait, zöldfelületeit - jelentette be a főpolgármester, aki bejelentette, hogy várhatóan privatizálják a Vidámparkot, a területét pedig a Fővárosi Állat- és Növénykert kapja meg. Az intézmény főigazgatója szerint a bővülésnek köszönhetően akár új állatokat is Budapestre lehet hozni.

Tarlós István a Margitszigeten tartott bejáráson arról beszélt, hogy a Fővárosi Biztonsági Iroda keretein belül működő gondnokság nyolcvan budapesti tűzoltót foglalkoztat majd, akik nyolcvan helyszínt ellenőriznek folyamatosan.

"A feladatuk az lesz, hogy saját területükről jelezzék a problémákat a központnak, így például a köztéri lámpák hibáit, növényzet lopását, az illemhelyek állapotát. A gondnokság munkatársainak nincs intézkedési jogosultságuk" - fogalmazott.

A városgondnokok havonta 60 órát dolgoznak, munkájukért havi 60 ezer forintot kapnak. A gondnokság a napokban húsz emberrel kezdi meg a munkát. Tarlós István elmondta azt is, hogy a margitszigeti kisállatkert megmarad, és 30 millió forinttal támogatják működtetését.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy a Városliget területét is rendezik majd, de itt a legnagyobb változás az lesz, hogy várhatóan privatizálják a Vidámparkot és a területét a Fővárosi Állat- és Növénykert kapja meg várhatóan a ciklus végéig.

"A Vidámpark az egyetlen fővárosi cég, amelyről el tudom képzelni, hogy privatizálni lehet, akár részlegesen, akár teljesen. Nem a jelenlegi területen van a helye, az állatkertet pedig fejleszteni szeretnénk" - mondta.

Arra a kérdésre, hová költözhet a vidámpark, azt mondta: szóba került a 11. kerület is, ha ezt a magántőke bevonása is lehetővé teszi.

A Fővárosi Állat- és Növénykert eddig is helyszűkében volt, a Vidámpark területével bővülve akár új állatokat is Budapestre lehet hozni - nyilatkozta az InfoRádiónak Persányi Miklós, az intézmény főigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×