eur:
401.52
usd:
367.26
bux:
74264.68
2024. október 14. hétfő Helén

Pintér: eredményes volt a BM átalakítása

Eredményesnek nevezte a Belügyminisztérium (BM) és az irányítása alá tartozó szervek átalakítását Pintér Sándor a tárca elmúlt évét értékelve a parlament nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén.

A belügyminiszter utalt a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Terrorelhárítási Központ (TEK) létrehozására, kiemelve, hogy a TEK sikeres nemzetközi akciót hajtott végre a Szudánban túszul ejtett Papp István kiszabadításakor, valamint magyar és más uniós állampolgárok Líbiából való kimenekítésekor. Vadai Ágnesnek, a bizottság szocialista elnökének kérdésére elmondta: a TEK munkatársai fegyvertelenül jártak Szudánban, a magyar ENSZ-alkalmazott kiszabadításakor szervezői munkát végeztek, amelyhez nem szükséges parlamenti felhatalmazás.

Közölte azt is: a tárcánál végrehajtott 35 milliárd forintos zárolás a szolgálatellátást nem befolyásolja, amiatt elsősorban fejlesztéseket halasztottak el.

Pintér Sándor pletykának minősítette Vadai Ágnes felvetését, amely szerint állítólag összevonnák a Katonai Biztonsági Hivatalt és az Alkotmányvédelmi Hivatalt, a szervezet irányításával pedig az UD Zrt. korábbi vezetőjét, Horváth Józsefet, a Katonai Biztonsági Hivatal főigazgató-helyettesét bíznák meg. A belügyminiszter elmondta: nincs ilyen javaslat előkészületben, és ezt a sarkalatos nemzetbiztonsági törvény módosításakor sem tervezik. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Horváth József az UD Zrt.-ügyben "sértett, nem elkövető", így foglalkoztatása erre hivatkozva nem kifogásolható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×