eur:
393.25
usd:
368.05
bux:
65956.65
2024. április 24. szerda György

Orbán Viktor a Facebookon felelt Fodornak

A miniszterelnök a Facebook közösségi oldalon válaszolt Fodor Gábor volt SZDSZ-elnök nyílt levelére: Orbán Viktor azt kérdezte egykori párttársától, mioként lehet, hogy védelmébe veszi azt az 1989-es alkotmányt, amelyet még együtt utasítottak el.

Fodor Gábor a múlt hétvégén írt nyílt levelet Orbán Viktornak az új alaptörvény ügyében, és a Facebookon tette közzé. Azt kérte a miniszterelnöktől, hogy fontolja meg az új alaptörvényről megfogalmazott aggodalmakat, és állítsa meg elfogadásának folyamatát. "Te jelenleg minden magyar ember miniszterelnöke vagy. Nemcsak azoknak tartozol felelősséggel, akik döntéseidet támogatják, hanem hivatalodból adódóan minden magyarért" - fogalmazott Fodor Gábor.

Orbán Viktor csütörtök délután közzétett bejegyzésében azt írja, hogy örült Fodor Gábor levelének, de a végére érve kedvetlen lett. "Húsz év mégsem lehet ilyen hosszú idő. Hogy lehet az, hogy az 1989-es alkotmányt, amelyet mi együtt utasítottunk el, amelyet Te is elutasítottál, amelyet a Fidesz mindig is elvetett, most ilyen erővel veszed a védelmed alá? Bizonyára emlékszel, hogy az alkotmány átmeneti szabályait lefektető ellenzéki kerekasztal és a kommunisták közötti paktumot sosem írtuk alá" - írja a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint az emberek jogos elvárása egy kétharmados többséggel szemben, hogy az elmúlt húsz zavaros év tapasztalatain nyugvó új alaptörvényt alkossanak.

"Az elfogadott új alaptörvény Magyarország alaptörvénye, minden magyar ember alaptörvénye. Jogi és politikai felhatalmazás alapján jogosan és helyesen alkotta meg az Országgyűlés. Áll szilárdan és megingathatatlanul a magyar népet képviselők több mint kétharmadának akaratából. Most ezekre az alapokra kell fölhúznunk 2012. január 1-jéig azt az építményt, amely boldogabb, elégedettebb, békésebb és szeretetteljesebb jövőt ad majd Magyarországnak" - fogalmaz a miniszterelnök.

"Különleges pillanat és nagy lehetőség ez az ország számára - folytatja Orbán Viktor. - Nekünk most az a dolgunk, hogy politikai hovatartozástól, értékrendtől és hitvallástól függetlenül éljünk a lehetőséggel, és tegyünk azért, hogy a magyar családok nagyobb jólétben és nagyobb biztonságban élhessenek ezután."

Úgy véli, fordulóponthoz jutott Magyarország. "Soha nem volt még ilyen jó okunk reménykedni abban, hogy a múltból cipelt terhektől megszabadulva végre új, végre jobb élet életet élhetünk közösen. Az emberek nem kíváncsiak a régi vitákra. Nem azt várják tőlünk, hogy végtelen és megfoghatatlan szópárbajokban egyik a másik fölé kerekedjen, hanem azt, hogy közösen teremtsük meg azt a Magyarországot, amelyet büszkén adhatunk majd át gyermekeinknek örökül" - írja a miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×