eur:
389.43
usd:
361.86
bux:
68656.33
2024. május 7. kedd Gizella

Ismét elnapolták a leányfalui ír gázoló tárgyalását

Ismét elnapolta Francis Ciarán Tobinnak, a két kisgyermek halálát okozó, egy évtizeddel ezelőtti leányfalui gázolás felelősének kiadatási tárgyalását a dublini felsőbíróság.

Az MTI dublini igazságügyi forrásokból úgy értesült, hogy Tobinnak legközelebb november 25-én és 26-án kell megjelennie a bíróság előtt.

Tavaly december óta immár tizenkét alkalommal napolták el az ügy tárgyalását. Az elmúlt hónapokban lezajlott rövid meghallgatások során szintén jórészt újabb megjelenési időpontok kitűzéséről és az adatok kiegészítésének elrendeléséről születtek döntések.

Tobin, az Irish Life biztosítótársaság volt magas rangú tisztviselője, aki három évig dolgozott a cég képviseletében Magyarországon, 2000. április 9-én, Leányfalun Volvójával előzés közben felhajtott a járdára, és elütött két kisgyermeket, akik a helyszínen meghaltak.

Az egyik áldozat öt-, a másik kétéves volt. Utóbbi babakocsiban ült a szerencsétlenség pillanatában.

Tobin 2000. november 30-án, kiküldetése lejártával távozott Magyarországról. Két évvel később a gázolót - távollétében - az eljáró magyar bíróság háromévi szabadságvesztésre ítélte. Az ítéletet másodfokon megerősítették, azzal a kiegészítéssel, hogy Tobin legkorábban 18 hónap letöltése után helyezhető szabadlábra.

A baleset ír felelősét tavaly novemberben - a magyar hatóságok által kiadott európai elfogatóparancs alapján - Dublinban őrizetbe vették, de szabadlábon védekezhet. Ennek egyik feltétele, hogy a bíró által megszabott időpontokban meg kell jelennie a dublini felsőbíróságon, emellett hetente háromszor a lakhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon is jelentkeznie kell.

Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×