eur:
399.4
usd:
363.8
bux:
74306.62
2024. október 8. kedd Koppány

Futballistafizetési körkép Angliától Magyarországig - lapszemle

Mit keresel itt? Futballistafizetési körkép Angliától Magyarországig. Budaházyék készültek a nagy körre. Nagy László kiverte a biztosítékot. A strandok is kinyitnak a hétvégén.

 A Népszabadság a futballisták fizetéséről ír. A téma most Wayne Rooney igénye miatt került elő ismét. A Manchester United hozzávetőleg a duplájára emelte a labdarúgó heti 90 ezer fontos (csaknem 30 millió forintos) alapfizetését. A támadó apanázsa elmarad Yaya Toure bérétől: a Premiership legjobban kereső játékosa heti 185 ezer fontot tehet zsebre. A lap a magyarországi klubokat is megkereste az ügyben, de csak a szolnoki klub adott tájékoztatást. Ennek részleteit elolvashatják a Népszabadságban.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy kéthavi bérnek megfelelő jutalmat osztott ki valamennyi munkatársa számára az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány. Történt mindez annak ellenére, hogy a kormány júniusban az irányítása alá tartozó intézményeknél felfüggesztette a jutalmak, és más jutalmazás jellegű juttattatások kifizetését. A lap számításai szerint körülbelül 40-50 millió forintot fizethettek ki jutalomként. Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány nem reagált a megkeresésre.

A Magyar Nemzet arról is ír, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lemondása után, 2009 áprilisában a Hunnia Mozgalom összehangolt támadásra, úgynevezett nagy körre készült. A Budaházy György által vezetett mozgalom célja az volt, hogy összehangolt robbantásokkal megakadályozzák Bajnai Gordon miniszterelnökké választását. Hogy hol akartak robbantani, kiderül a Magyar Nemzetből.

Az Index arról ír, hogy a csütörtöki, bosnyákok elleni kézilabda Európa-bajnoki selejtezőre készülő férfi kézilabda-válogatott Nagy László nélkül készül fel. Az átlövő az elnök szerint kitérő válaszokat kap, miközben a játékos szerint továbbra sincsenek olyan feltételek, amiket szeretne. Lehet, hogy Mocsai kapitány többször már nem hívja.

A Népszabadság azt írja, folytatódik a belvárosi műemlék-épületek kiárusítása. A két választás, az országgyűlési és az önkormányzati közt egy csomagban dobta piacra a Párisi-udvart, a déli Klotild-palotát és a vendéglátó-ipari múzeum Szent István téri otthonát az V. kerület önkormányzata. Hogy melyik cég fizetne 5,3 milliárd forintot a három épületért, megtudhatják a Népszabadságból.

A Napi Gazdaság azt írja, a balatoni vendéglátók mindent megtesznek annak érdekében, hogy az elmúlt évek egyik legrosszabb szezonját követően az őszi szünetre vendégeket csábítsanak a tópartra. A szálláshelyek jelentős kedvezményekkel érhetők el, emellett extra programok is segítenek eltölteni az időt. Az ötlet sikerét jelzi, hogy a siófoki Hotel Azúrban a hosszú hétvégén telt ház lesz. A vendéglátósok maguk is összefognak, és a vendégek felhajtásában az önkormányzatok is segítenek. Többek között azzal, hogy a már bezárt strandokat és hajókikötőket alkalmassá teszik a vendégek fogadására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Strasbourgban: az EU-nak változnia kell - cikkünk frissül

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell" - cikkünk frissül

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Tartson velünk, cikkünk folyamatosan frissül!

Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa szerint idén is hatalmas jelentősége lehet a nyolc úgynevezett csatatérállamnak, mivel hibahatáron belül vezet a demokrata vagy épp a republikánus elnökjelölt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×