eur:
388.96
usd:
363.5
bux:
68113.22
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Soros: Harlemi program segítene a romákon - lapszemle

Oktatási és egészségügyi roma programot javasol Soros György, az MTA pedig megoldást a megújuló energiák hasznosítására - lapszemle.

A helyzet súlyossága és a küszöbön álló uniós magyar elnökség miatt kész euró milliókkal beszállni egy harlemi és magyar tapasztalatokra is építő országos oktatási és egészségügyi roma program elindításába Soros György, aki az Indexnek adott interjúban elmondta: az önrészt ő és a magyar állam vállalná, a támogatás nagy részét az Európai Unió kohéziós alapja biztosítaná. A Soros Györggyel készült interjúból kiderül: Orbán Viktor pozitívan állt a dologhoz.

Magyarország szűkében van a vízenergiának, a bős-nagymarosi térséget figyelmen kívül hagyva azonban a Dunán Adonynál és Fajsznál is szóba jöhet egy-egy erőmű építése. Ez olvasható a "Megújuló energiák hasznosítása" című akadémiai tanulmánykötetben - számol be a Népszabadság. A folyó az erőművek által hajózhatóbbá válna, a vízlépcsők segítenék a Dunai Hőerőmű vízellátását, fedeznék a Paksi Atomerőmű tervezett bővítése miatti hűtési célú többlet-vízigényt, illetve javítanák az árvízvédelem hatékonyságát. A tudósok véleménye szakmailag megalapozott, de a lap szerint kétséges, hogy kap-e mostanában politikai támogatást.

Nem egyszerű protokolltalálkozó és bemutatkozó lesz ma a Főpolgármesteri Hivatalban, ahol Tarlós István Fidesz-KDNP-s főpolgármester fogadja a Nemzetközi Valutaalap küldöttségét és az Európai Bizottság delegációját - tudta meg a Magyar Nemzet. A napirendi pontok között szerepel a Budapest új városvezetése által is elismerten a csőd szélén álló fővárosi önkormányzat tetemes, a BKV tartozásaival együtt több százmilliárd forintos adósságának rendezése, az idei költségvetési helyzet fenntartása, a város 2011-es finanszírozhatósága és a közlekedési társaság súlyos helyzete.

Zsíros falatot nyelt le Szlovákiában a CBA - számol be a Napi Gazdaság. A magyar élelmiszer-kereskedelmi üzletlánc rendkívül erős pozíciót szerzett Pozsonyban és vonzáskörzetében. A cég betagozódott a szlovák főváros kiskereskedelmi piacának legerősebb szövetkezeti áruházláncába.

Magyarország EU-elnöksége jelentős turisztikai bevételeket generálhat hazánknak 2011 első hat hónapjában, a szakma szerint az eseménnyel járó hírverést kihasználva hosszabb időtávon is fel lehet lendíteni a beutazó turizmust - derül ki a Világgazdaságból. Az országimázs-építés jegyében az EU-elnökség kapcsán itthon és külföldön is számos kísérő kulturális programot szerveznek, a Magyar Turizmus Zrt.pedig a szokásos promóciós kiadványok mellett minden 50 fő feletti hivatalos rendezvényen saját információs standdal lenne jelen.

A Pénzcentrum.hu a hitelkiváltás megoldásaival foglalkozik. Egy szakember válaszol arra, hogy miképpen lehet a rossz hitelektől megszabadulni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×