eur:
401.88
usd:
365.83
bux:
0
2024. október 8. kedd Koppány

Egyre több adomány érkezik a vörösiszap-károsultaknak

Két cég védőmaszkokat ajánlott fel, és további pénz- és tárgyi adományok is érkeztek a vörösiszap-károsultak megsegítésére.

Speciális egészségügyi védőmaszkot kapnak a visszaköltözők, az Ökumenikus Segélyszervezet 90 ezer darabot oszt szét közöttük. A 30 millió forint értékű védőmaszkot a GlaxoSmithKline (GSK) ajánlotta fel, a speciális, egyszer használatos négyrétegű eszközt virucoat technológiával látták el - közölte Fekete Dániel, a segélyszervezet sajtóreferense az MTI-vel.

Az iszapömlés négylábú áldozatait a Purina 60 ezer kutya- és macskaeledel konzervvel segíti. A több mint 20 millió forint összértékű adományból a két Veszprém megyei településen bajba jutott házi kedvencek ellátása így még hetekig megoldható, és a helyreállítással, újjáépítéssel foglalkozó gazdák mentesülhetnek az állatok etetésének gondjaitól.

A GDF SUEZ húszezer FFP2 típusú, részecskeszűrős légzésvédő félálarc adományozásával járul hozzá a vörösiszap elleni védekezés és kárenyhítés gyors és hatékony lebonyolításához.

A több évtizede Magyarországon tevékenykedő nemzetközi gyógyszeripari vállalat, az AstraZeneca 2 millió forintot utal át a Magyar Kármentő Alap számlájára, emellett a vállalat csatlakozik az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete által kezdeményezett adakozáshoz, amelynek keretében félmillió forintot adományoz a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnek - tájékoztatta a jótékonyság kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-t.

A Törley Kft. egymillió forintot utalt át a Magyar Kármentő Alapnak, és mint a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetségének tagja azzal a javaslattal fordul a borszakma képviselőihez, hogy lehetőségeikhez mérten ők is támogassák a katasztrófa nyomán ellehetetlenült települések lakóit - tudatta Molnár Eszter termék- és PR-menedzser az MTI-vel.

Gyál önkormányzatának képviselő-testülete 2010. október 14-i ünnepi alakuló ülésén 2 millió 500 ezer forintot ajánlott fel a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére.

Több mint negyven köbméter segélyszállítmányt juttatott el a Szeged Első Lions Klub a katasztrófa sújtotta településekre. Kolontár és Devecser lakóinak ruhákat, használati tárgyakat és tartós élelmiszereket küldtek a szegedi és Szeged környéki emberek. A hatalmas mennyiségű adományt néhány nap alatt sikerült összegyűjteni, a jó állapotban lévő és megfelelő tisztaságú ruhaneműket szelektálva küldték el az érintett településekre, ahol az önkormányzatok döntenek a további felhasználásról. A szállítást egy algyői fuvarozó vállalta ingyen, a kamion a szegediek adományával szerdán reggel indult útnak - olvasható az MTI Önkormányzati Sajtószolgálat oldalán.

Építőipari Szolidaritási Platformot indított a Tondach Magyarország Zrt. és a Baumit Kft. azzal a céllal, hogy az építési termékek magyarországi gyártói és forgalmazói termékeiket jelentős kedvezménnyel vagy ingyen bocsáthassák rendelkezésre az újjáépítéshez. A csatlakozók felajánlásaiból adatbázis jön létre, amelyet közzétesznek az alapítók honlapján (www.baumit.hu, www.tondach.hu, www.measz.hu), hogy a kivitelezés során ezekből lehessen válogatni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Megszólalt a kormány a Nők40-ről

Megszólalt a kormány a Nők40-ről

Az OECD átfogó nyugdíjreform-csomagot írt Magyarország számára, összhangban a helyreállítási EU-források egyik céljával, ám a kormányzat úgy nyilatkozott, hogy nem terveznek reformot. Az elmúlt napokban célkeresztbe került, hogy ha már nem lesz átfogó reform, legalább a Nők40-en változtasson a kormány - amely egyébként része az OECD anyagának is -, most azonban az is kiderült, hogy ezen a téren sem lesz módosítás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×