eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Szalai Annamária: a közmédiumoknak normatív finanszírozásra van szüksége

A közmédiumoknak normatív finanszírozásra van szüksége, hogy kiszámítható legyen a költségvetésük - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke. Szalai Annamária a Magyar Televízió esti műsorában azt mondta: a finanszírozást tartalmazó törvénytervezet még ősszel a parlament elé kerül.

Az elnök a közmédiumokat felügyelő testületi rendszerről úgy fogalmazott: az elmúlt időszakban a pártok létéhez volt kötve, hogy volt-e delegáltjuk a médiatestületben vagy sem; most azonban ciklusokon átívelő mandátumokat hozott létre a törvényalkotó. A médiatanács elnökét és négy tagját 9 évre választotta meg az Országgyűlés. A tanács elnöke és tagjai kedden tették le esküjüket a Parlamentben. A Magyar Rádiót, a Magyar Televíziót, a Duna Televíziót és a Magyar Távirati Irodát mostantól felügyelő Közszolgálati Közalapítványról Szalai Annamária azt mondta: már nem 150 ember felügyeli a négy közmédiumot, hanem csak nyolc, és ez a rendszer - mint fogalmazott - sokkal költséghatékonyabb. Hangsúlyozta: a közalapítvány kuratóriumában minden párt delegáltja jelen lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×