eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Iszapömlés: ötven embert ápolnak még kórházban

Ötven embert ápolnak még kórházban az ajkai térségben egy héttel ezelőtt történt vörösiszap-ömlés miatt, a sérültek közül többen még mindig súlyos, illetve életveszélyes állapotban vannak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn.

A sérülteket az ország hat kórházában ápolják, mintegy tíz ember állapota még mindig súlyos.

Az OKF hétfő délutáni összesítése szerint a legtöbb sérültet az ajkai Magyar Imre Kórházban kezelik. Itt összesen 22 ember van fekvőbeteg-ellátó osztályon, mindannyian közepesen súlyos sérüléssel.

A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban tíz sérült fekszik: hét ember súlyos, három enyhe sérülésekkel.

A győri Petz Aladár Kórház három sérültje közül egyet súlyos, életveszélyes sérülésekkel kezelnek. A két másik beteg közül az egyik közepesen súlyos, a másik könnyű sérüléseket szenvedett.

A budapesti Honvédkórházban kilenc sérültet ápolnak, közülük egy ember intenzív ellátást igényel, hárman a traumatológiai osztályon, öten pedig az égési sebészeti osztályon fekszenek.

A fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórházban öt beteget ápolnak, közülük három betegnél műtétet terveznek, ketten pedig könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Péterfy Sándor utcai kórházban már csak egy sérült szorul fekvőbeteg-ellátásra - 45 százalékos égést szenvedett -, az ő általános állapota kielégítő - írta az OKF.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×