eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Keményebb kommunikációt ígért az MSZP

Keményebb, támadóbb ellenzéki kommunikációt ígért az MSZP elnöke a párt kampányzáró eseményén. Mesterházy Attila azt mondta, az MSZP nem fog támogatni egy olyan tervet, ami a társadalmi különbségeket növeli. Horváth Csaba főpolgármester-jelölt szerint hétvégén az erőszakos rend és a szabadság által teremtett rend között kell választani.

A be nem váltott ígéretek jellemezték a Fidesz eddigi kormányzását, mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a párt pénteki kampányzáró eseményén. Kiemelte az azonnali adócsökkentést, melynek kapcsán megemlítette, már nem is az a baj, hogy ez késik, hanem az, hogy az egységes 16 százalékos adórendszer, a minimálbér megadóztatásával és az adójóváírás eltörlésével csak a gazdagoknak kedvez. Hozzátette, ezért az MSZP nem fog támogatni egy olyan tervet sem, ami a társadalmi különbségeket növeli.

A pártelnök a jövő évi 3 százalékos költségvetési hiánycéllal kapcsolatban elmondta, ha létezik olyan terv, amellyel valóban megszorítások nélkül tartható lenne a hiánycél, akkor azt a Fidesznek már az önkormányzati választások előtt nyilvánosságra kellene hoznia.

Az idősek világnapja alkalmából Mesterházy Attila külön köszöntötte a nyugdíjasokat. Elmondta, a Fidesz csak a kampány időszakában foglalkozik az idősebbekkel. Szerinte az elmúlt 120-130 napban a kormány csak annyit tett a nyugdíjasokért, hogy írt egy levelet, amelyben arról érdeklőnek, hogy mi az idősek problémája. Mesterházy Attila érdekesnek tartja, hogy ha a Fidesz eddig azt mondta, hogy készen áll a kormányzásra, most miért nem tudja, hogy mi a problémája az időseknek.

Mesterházy Attila azt mondta, az MSZP változtat a kommunikációján, mostantól sokkal keményebben, támadóbban lépnek majd fel.

Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelölt azt mondta, szeretné, ha Budapest a megértés, a tisztelet és a közösségek városa lenne. Mint mondta, nem akarja, hogy a fővárosiaknak bárki megmondhassa, hogy mit szerethetnek és mit nem.

A politikus szerint nem igazak a kórházak és iskolák bezárásáról szóló hírek, éppen ellenkezőleg: 3 kórházat építtetett és 15 iskolát adott át. Horváth Csaba szerint ellenfelei programjában sorra visszaköszönnek azok a pontok, amelyeket májusban ő jelentett be, például a behajtási övezetekről, a közösségi megbízottakról, valamint a zöldebb fővárosról.

Horváth Csaba szavát adta, hogy megakadályozzák a brutális távhőáremelést a fővárosban, és megvédik a devizahiteleseket. A főpolgármester-jelölt szerint hétvégén az erőszakos rend és a szabadság által teremtett rend között kell választani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×